17.10.2013 6616

Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!

Щорічно у третю неділю жовтня вся Україна відзначає День працівників харчової промисловості. Специфіка цієї галузі полягає в тому, що якість і кількість продукції її виробництва залежить, у першу чергу, від дбайливих рук і гарного настрою людей, які її готують.

Саме тому так урочисто, весело було у холі корпусу № 1 Уманського національного університету садівництва, де 17 жовтня з самого ранку на виставці-продажу представляли свою продукцію кафедри університету, підприємці та підприємства Умані.

Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!
Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!
Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!
Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!

Свою продукцію – духмяні випечені з тіста корзини достатку, наповнені запашними булочками, спокусливі торти, тістечка, хліб різних видів представило ЗАТ «ТК «Уманьхліб». Поряд милували око фрукти та  овочі, вирощені приватним підприємцем Чернієм.

Але найбільше вражали гостей виставки-продажу експозиції кафедр Уманського НУС.

Довгі столи кафедри зберігання і переробки зерна були заповнені крупами нового врожаю власного виробництва, які у мішечках на возі везла на продаж символічна українська родина. Гарбуз, оформлений як корзина, приховував у собі дари полів і ланів, а погляд спокушала рум’яна випічка.

Викладачі кафедри представили й свої наукові досягнення – понад 40 свідоцтв на корисну модель добрив і культур, а також власні методичні вказівки і розробки.

Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!
Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!
Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!
Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!

Не менш широко презентувала свої досягнення й кафедра технології зберігання і переробки плодів та овочів. Мов з рогу достатку, на столах красувалися сушені овочі, фрукти і трави. Зваблювали своїм кольором та смаком варення та овочеві консервації. Хизувалися золотими медалями та технічними інструкціями Міністерства аграрної політики та продовольства України славнозвісні вина: яблучне міцне «Полянське», медове солодке «Медове вишневе» та «Медове яблучне», плодово-ягідні десертні «Сливянка», «Скарби Софії», «Уманське кизилове», плодове солодке «Дивосад».

Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!
Вітаємо з Днем працівника харчової промисловості!

Тож бажаємо нашим науковцям і всім працівникам харчової промисловості міцного здоров'я, невичерпної енергії, життєвого благополуччя та нових успіхів! Нехай Ваша невтомна праця буде плідною, а всі плани, задуми й сподівання здійснюються на благо України!

 

                                                          Прес-центр університету