27.09.2013 5141

Вітаємо з всесвітнім Днем туризму!

Напередодні 27 вересня працівники Наукової бібліотеки Уманського НУС підготували виставку-подорож «Туристичний світ», присвячену до Дня туризму.

Всесвітній день туризму був заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації у 1979 році. З 1998 року, згідно з Указом Президента, його відзначають і в Україні.

Багато прекрасного навколо нас. Прекрасне – це життя. Краса розсіяна, розкидана всюди, досить тільки придивитися до навколишнього світу – і вона розкриється у найнесподіванішому: в погляді доброї людини, в мужності й силі воїна, в самовідданому вчинку.

В рамках відзначення свята, провідний бібліотекар Фіткаленко М.М. провела екскурсію по національному дендрологічному парку України «Софіївка» – безперечно, одному з найпрекрасніших місць, створеному людськими руками, для студентів 21-з групи (куратор Комісаренко Н.О.)

Вітаємо з всесвітнім Днем туризму!
Вітаємо з всесвітнім Днем туризму!

Студенти дізналися про історію заснування, будівництва та розвитку парку за більш ніж 200-річний період, пройшли його алеями, помилувалися мальовничими краєвидами…

«Софіївка» є пам'ятником світового садово-паркового мистецтва кінця XVIII — першої половини XIX століть. За задумом творців, парк є наочною ілюстрацією до поем Гомера «Іліада» та «Одісея», де кожна композиція чи мала архітектурна форма містить певний задум, виражає ідею міфу чи якоїсь події.

Вітаємо з всесвітнім Днем туризму!
Вітаємо з всесвітнім Днем туризму!

Відпочинок на Україні – це незабутня приголомшлива природа, цікаві екскурсії по знаменитих місцях, а з чудовою українською кухнею не зрівняється жодна країна світу.

Тож подорожуйте, дізнавайтесь та дивуйтесь новому, прекрасному…

Світлана Нижник,

директор Наукової бібліотеки