05.11.2015 4593

Виїзне практичне заняття студентів–механіків

Студенти 21–ім групи інженерно–технологічного факультету взяли участь в огляді презентаційних експозицій провідних українських та зарубіжних компаній і брендів у рамках Міжнародної виставки інноваційного агровиробництва та комплексного розвитку аграрного ринку «ІнтерАГРО Комплекс 2015», що проходила 27–29 жовтня в м. Києві.

Організований Київським міжнародним контрактовим ярмарком, даний захід став ареною для професійного спілкування та обміну практичним і науковим досвідом провідних компаній та господарств у сфері сучасного аграрного бізнесу із тринадцяти країн світу.   

Виїзне практичне заняття студентів–механіків
Виїзне практичне заняття студентів–механіків

Тематичні напрями виставки було представлено спеціалізованими експозиціями сучасної техніки і технологій у сфері рослинництва, засобів виробництва (насіння, засоби захисту, добрива), контролю та управління технологічними процесами, автоматизації і роботизації виробничих процесів, контролю та коригування якості та виробництва органічної продукції; новинок агропереробки за напрямом консервної, м’ясної, рибної, молочної, круп’яної та олійно-жирової галузей і зберігання свіжої плодоовочевої продукції; інноваційних розробок для аграрної інфраструктури у сфері транспорту і зв’язку, утилізації відходів, розвитку системи Інтернет-послуг, туристичної діяльності (зелений туризм) та підготовки кадрів; технологічних рішень щодо ефективного розвитку альтернативної енергетики та біоенергетики (тверде біопаливо і сировина для його виготовлення, котли та когенераційні установки, силосне обладнання та спорудження, біогазове обладнання і технології, енергозбереження та нетрадиційні джерела відновлення енергії). 

Виїзне практичне заняття студентів–механіків
Виїзне практичне заняття студентів–механіків

Під час відвідування виставки студенти ознайомилися з передовими технологіями аграрного виробництва, детально оглянули новинки сільськогосподарської техніки, обладнання, запчастин та комплектуючих матеріалів, отримали фахові консультації від представників вітчизняних і зарубіжних фірм щодо особливостей експлуатації, ремонту та догляду тих чи інших зразків новітньої сільськогосподарської та промислової техніки в умовах сучасного виробництва. 

Виїзне практичне заняття студентів–механіків
Виїзне практичне заняття студентів–механіків

Представник французької фірми Tecnoma, яка спеціалізується на виробництві цілого спектру обприскувачів для саду і поля, регіональний менеджер компанії у країнах СНД Олександр Якімчук надав студентам вичерпну інформацію про особливості продукції та перспективні напрями діяльності компанії. Він наголосив, що, на сьогоднішній день, галузь сільськогосподарської техніки та технологій – надзвичайно перспективний напрям розвитку аграрного бізнесу не лише за кордоном, а й в Україні, а сучасний ринок вимагає висококваліфікованого фахівця як у питанні професійно–технічної підготовки, так і в орієнтуванні у динамічних умовах ринкової економіки. За його словами, досягти високого професійного рівня неможливо без знання іноземних мов, бажання розвиватися та здобувати нові навички і вміння. Саме тому першими кроками на шляху до успішного майбутнього є високий рівень самодисципліни та бажання вчитися, а самонавчання має стати пріоритетним завданням для кожного студента.

Поїздка викликала у студентів багато нових позитивних вражень від почутого та побаченого, дала можливість збагатитися свіжими знаннями та відкрила нові горизонти у баченні перспектив обраної спеціальності. 

Виїзне практичне заняття студентів–механіків
Виїзне практичне заняття студентів–механіків

Студенти висловлюють щиру вдячність Олександру Якімчуку за корисні поради, а також керівництву інженерно–технологічного факультету та куратору Івану Лісовому за надану можливість побувати на заході такого рівня та сподіваються на отримання ще більшого досвіду у подальших поїздках.         

 

Людмила Худік, викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ

(фото ст. викладача Івана Лісового)