29.10.2015 4534

Володарі системи знань у галузі управління проектом

Володарі системи знань у галузі управління проектом
Володарі системи знань у галузі управління проектом

Першого листопада весь світ традиційно відзначає Міжнародний день проектного менеджера – професійне свято цілеспрямованих людей на світі, бо тільки керівники проектів націлені на результати, а не на процес. Навчений, грамотний проектний менеджер – це володар системи знань у галузі управління проектом у будь-якій сфері людської діяльності, яка має на меті отримання конкретного і, головне, ефективного результату. У тому числі і нематеріального.

До його переваг відноситься також і те, що скорочується час для видачі завдань, бо люди починають розуміти один одного з півслова, мислити одними категоріями.

Донедавна управління проектом вважалось мистецтвом, яке вимагало природного дару, розуму, життєвого досліду та знань. Так було протягом багатьох віків, однак розвиток цивілізації та науково-технічного прогресу потребував нової сфери діяльності, нової професії – професії проект-менеджера.

Проектний менеджер – людина, що однаково успішно може будувати атомну електростанцію, розробляти сучасний програмний комплекс або вирішувати інші, зовсім не пов'язані з двома першими завданнями. Він послідовно і надійно вибудовує процес організації робіт з виконання проекту, за якого кожен учасник проекту проводить єдину стратегічну лінію компанії.

Волею-неволею, він підвищує організаційні здібності людини, організовує всі робочі процеси, ясно представляючи, які потрібні ресурси, скільки грошей і часу знадобиться для досягнення результату, яка відповідальність лежить на кожному з членів компанії. Одним словом, проектний менеджмент – це наше майбутнє, нові продукти і нові реальні горизонти.

Із нагоди свята у читальній залі №2 підготовлено книжкову тематичну виставку «Моя професія менеджер».

 

                                               Віра Побережець, провідний бібліотекар