16.09.2015 4833

Всебічний розвиток студентської молоді – головна мета виховання!

15 вересня 2015р. студенти 42-ок групи факультету економіки і підприємництва відвідали краєзнавчий музей, де мали унікальну можливість ознайомитись із природними багатствами краю, зокрема – експонатами рослинного та тваринного світу.

Уманський краєзнавчий музей – один із найстаріших музеїв Черкащини. Тут зібрано чимало матеріалів, предметів з історичного розвитку, культури, економіки, персоналій міста і Уманщини. Етнографічні експонати у точності відображають побут українського селянства.

Всебічний розвиток студентської молоді –  головна мета виховання!
Всебічний розвиток студентської молоді – головна мета виховання!

Цікавою для всіх була розповідь про історію Уманського краю у різні епохи – від прадавніх часів й до сьогодні: кам’яний вік, енеоліт, бронзовий вік, ранній залізний вік, Київська Русь, доба козацтва, визвольна війна 1648–1657 рр., Друга світова війна. На огляд були представлені унікальні археологічні та нумізматичні колекції, предмети декоративно-прикладного мистецтва, воєнно-історичні, історико-побутові, художні, документальні та фотодокументи.

Вражаючою для усіх стала колекція старовинних ікон.

Особливу увагу глядачів привернула одна з останніх тематичних виставок музею, присвячена сучасній історії України, подіям, які відкарбувались у серцях кожного українця – Євромайдану: в окремій експозиційній залі зібрані предмети, що стали символами майдану та свідками цих подій.

Захоплива розповідь наукового співробітника музею була цікавою для студентів, а сам похід – насиченим, повчальним та інформативним.

Всебічний розвиток студентської молоді –  головна мета виховання!
Всебічний розвиток студентської молоді – головна мета виховання!

Наостанок усі відвідали центральний міський сквер ім. Т.Г. Шевченка.

Знання про рідний край, вшанування його історії – головне завдання  виховання, що спрямоване на формування свідомого громадянина, патріота своєї держави.

Галина Аніщенко, куратор 42-ок групи, к.е.н., доцент