15.06.2015 5247

Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Барвиста Хортиця»

Вже вдруге у місті Запоріжжя проходить Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Барвиста Хортиця», на який з'їхалися хореографічні колективи з різних областей і міст  нашої країни. Демонстрували танцюристи свої  таланти в кількох номінаціях і в різних вікових категоріях.   До складу журі  ввійшли провідні хореографи і діячі культури. Головою журі  був заслужений працівник культури України, відмінник освіти, викладач хореографічної студії ім. П.Вірського – Володимир Дольчук.

 Організатори впевнені, що саме такі фестивалі допомагають  молодим  талантам розкрити свій творчий  потенціал,  отримати неабиякий сценічний та життєвий досвід, сприяти вихованню молоді у дусі патріотизму і любові до рідного краю,  зберегти і примножити  неоціненну  скарбницю хореографічної спадщини і української культури в цілому, а також знайти хороших друзів-однодумців.

У фестивалі взяв участь і хореографічний колектив Уманського НУС «Уманська перлинка», учасники якого гідно представили номери «Дружна сімейка», «Пустотливі кошенята» та «Веселі ляльки». Журі відмітили високий рівень підготовки колективу, артистичність,  технічність та майстерність виконання.

 На гала-концерті учасникам конкурсу та лауреатам  вручили  дипломи та кубки. Хореографічна студія «Уманська перлинка» отримала диплом першого ступеня, а також подяку від верховного отамана козацтва «Всеукраїнської запорізької громади «Братство Козаків» генерала-полковника Волкова С.В. У відповідь на гостинність і щирий прийом «Уманська перлинка» на чолі з керівником Наталією Шаповаленко висловили вдячність директору фестивалю, голові Запорізького обласного осередку Національної хореографічної спілки України, заслуженому працівнику культури України Ганні Кірейко-Ішмаметовій і подарували запашний коровай із найкращих сортів пшениці Уманського національного університету садівництва.

Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Барвиста Хортиця»
Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Барвиста Хортиця»

Наталія Шаповаленко, художній керівник,

Марія Александрова, балетмейстер,

Анатолій Шаповаленко, концертмейстер