04.03.2019 4724

Вшанування ветеранів

Цьогоріч виповнюється 75 років з того часу, як загарбницька хвиля Другої світової війни залишила місто Умань. Цей період трагічною сторінкою записаний в історію Уманського національного університету садівництва. У той час викладачі та студенти нашого навального закладу, полишивши мирну професію та взявши до рук зброю, вирушили на фронти захищати свій рідний край від окупантів.

Напередодні відзначення пам’ятної дати до Уманського НУС завітали представники міської влади, аби відзначити нагородами та грамотами ветеранів нашого закладу вищої освіти, які пам’ятають ті буремні події – кандидата сільськогосподарських наук, колишнього ректора університету, професора кафедри агрохімії Олександра Геркіяла та бувшого старшого викладача кафедри української та іноземних мов, редактора газети «Університетські вісті» Майю Замаховську.

У теплій і приязній атмосфері вітала всіх ректор університету Олена Непочатенко. Нагороди ветеранам вручила заступник міського голови Жанна Лозінська, яка побажала ветеранам здоров’я та бадьорості на многії літа, а також зауважила, що віднині їхні імена занесено до Книги пошани міста.

Вшанування ветеранів
Вшанування ветеранів
Вшанування ветеранів
Вшанування ветеранів
Вшанування ветеранів
Вшанування ветеранів

Грамоти від Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради вручила поважним винуватцям начальник управління Галина Кучер, яка наголосила: «Ви – відомі та шановані люди міста. Ваш авторитет є беззаперечним, а думка надзвичайно важливою для всіх нас».

Долучилися до вітань й очільник Громадської організації «Організація ветеранів міста» Олександр Безсмертний і голова профспілкового комітету Уманського НУС Маргарита Парубок.

У свою чергу ветерани висловили присутнім глибоку вдячність і побажали всім сил і енергії на подальшу працю. Олександр Михайлович також відзначив, що «… це вже вдруге мене заносять до Книги пошани, вперше то було після війни. … А ще хочу зазначити, що бачу багато позитивних зрушень у сьогоденні міста. Тож бажаю вам наснаги та сил на нові звершення!». Майя Юхимівна також підтримала колегу: «У мене викликає трепетний щем у серці, коли я бачу покращення життя в університеті та місті. Тож не зупиняйтеся на досягнутому та впевнено прямуйте вперед, до кращого!».

Ця зустріч стала важливою для кожного з присутніх, адже нині так рідко ми ведемо діалог зі старшим поколінням, які відстоювали право нашого покоління жити не під гнітом окупантів, а бути вільними. Якби не їхній подвиг, то хто знає, як би склалася тепер наша доля.

Вшанування ветеранів
Вшанування ветеранів

Прес-центр Уманського НУС