04.08.2023 1591

Вступна кампанія – 2023: як створити електронну заяву та підписати її КЕП

З 1 липня поточного року в Україні розпочалася вступна кампанія – 2023. Для зручності майбутніх студентів, переважну більшість кроків її перебігу можна здійснити в онлайн форматі: створити кабінет, подати заяви тощо.

Уманський національний університет садівництва тримає руку на пульсі новацій, а також щоденно працює над полегшенням доступу до власної інформативної бази. Тож нині знайти відповіді на найпоширеніші питання вступників можна на сайті університету, зокрема на сторінках поточної вступної кампанії.

Також спростити розуміння абітурієнтів, як  використовувати особистий кабінет КЕП, допоможе покрокова інструкція на сайті Уманського національного універстету садівництва.

Загалом, одним з основних застережень щодо дотримання безпеки в мережі під час вступної кампанії є рекомендація використовувати для електронного кабінету інший пароль, аніж для електронної пошти. Тобто слід мати два автономні паролі, записати їх і використовувати окремо: один для входу в кабінет, а інший – у скриньку електронної пошти.

Тепер про алгоритм створення заяви й електронного підпису до неї. Отже:

  1. Створюємо бланк-заяву на паперовому носії.
  2. Підписуємо паперовий примірник, зареєструвавши як вихідний документ;
  3. Робимо скан-копію заяви в форматі PDF;
  4. Входимо на сторінку системи створення кваліфікованого електронного підпису за адресою;
  5. Натискаємо на посилання «Створити підпис»;
  6. Обираємо використовуваний вид ключа: файловий носій або захищений фізичний носій;
  7. Обираємо кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (установа, у якій було оформлено КЕП);
  8. В «особистому ключі» обираємо файл електронного цифрового підпису з комп`ютера або носія;
  9. Вводимо «пароль захисту ключа» (пароль КЕП);
  10. Після того, як відбулось зчитування особистого ключа, у вікні, що відкрилось, обираємо «тип підпису»: дані та підпис в одному файлі;
  11. Обираємо файл, у якому міститься скан-копія заяви, для підпису;
  12. Після заповнення форми натискаємо кнопку «Підписати»;
  13. Як підтвердження, маєте одержати результат накладання підпису, який Вам потрібно зберегти на своєму ресурсі. Підписаний КЕП файл має розширення .p7s. Саме у такому вигляді його потрібно надалі передавати до Національного агентства.

Якщо ж маєте нагальні питання, можна їх поставити через чат-бот на сайті МОН.

Або ж звернутися до приймальної комісії Уманського національного університету садівництва, де Вам з радістю допоможуть з будь-яких питань щодо вступу та нададуть вичерпні та кваліфіковані відповіді за телефонами (04744) 3-07-32, +38(067)47 78 085 чи наживо за адресою: навчальний корпус № 4, вул. Інститутська, 1, м. Умань Черкаська область.

Хай обраний курс стане успішним стартом для процвітання та гарантією успішного майбутнього!