13.12.2013 5322

«Хліб – основа життя»

На факультеті агрономії Уманського національного університету садівництва велика увага приділяється пошуку та відбору обдарованих абітурієнтів, особливо сільської молоді. Зокрема, важливе місце має підвищення загальноосвітньої підготовки абітурієнтів до майбутньої професії.  Саме тому 11 грудня 2013 року на факультеті агрономії пройшов науковий семінар «Хліб – основа життя», у якому взяли участь учні Дмитрушківської ЗОШ, Паланської ЗОШ, Родниківської ЗОШ, Уманської ЗОШ № 5, Уманської ЗОШ № 9 І-ІІІ ступенів, Уманського НВК школи-інтернат ім. Ю.О. Гагаріна.

«Хліб – основа життя»
«Хліб – основа життя»
З вітальним словом до учасників семінару звернувся проректор з наукової й інноваційної діяльності, доктор сільськогосподарських наук, професор Віктор Карпенко, який ознайомив гостей з історією навчального закладу, його сьогоденням та перспективами  розвитку.

Декан факультету агрономії кандидат сільськогосподарських наук, доцент Андрій Мартинюк розповів майбутнім абітурієнтам про досвід підготовки фахівців для агропромислового комплексу України та про умови, які створені сьогодні для студентів, що навчаються за спеціальностями «Агрономія» та «Селекція і генетика сільськогосподарських культур». 

«Хліб – основа життя»
«Хліб – основа життя»

З доповіддю «Україна – лідер з експорту сільськогосподарської продукції на світовому ринку» виступила Леся Вишневська, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри рослинництва.

«Хліб – основа життя»
«Хліб – основа життя»

Федір Парій, завідувач кафедри генетики, селекції рослин та біотехнології, доктор біологічних наук озвучив доповідь на тему «Сорт – основа стабільного врожаю сільськогосподарських культур».

Людмила Рябовол, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри генетики, селекції рослин та біотехнології у своїй доповіді «Біотехнологія в селекції сільськогосподарських культур» познайомила присутніх з основами своїх досліджень .

«Хліб – основа життя»
«Хліб – основа життя»
«Хліб – основа життя»
«Хліб – основа життя»

Цікавими для майбутніх абітурієнтів також були виступи студентів факультету агрономії:

  • студентки 61-ам групи Тетяни Ткаченко «Пшениця – основна хлібна культура в Україні»;
  • студента 61-ам групи Миколи Гедзя «Вплив гербіциду Трофі 90 на фізіологічні процеси і врожайність кукурудзи»;
  • студента 54-см групи Юрія Ремеза «Використання маркерів у селекції соняшника».

Гості також мали можливість особисто познайомитись та почути доповіді колишніх студентів, які нині успішно працюють провідними спеціалістами у великих аграрних підприємствах «Монсанто Україна» та ПРАД НВФ «Урожай» Миронівський хлібопродукт, Ірини Задорожньої та Олександра Коваленка.

М.М.Гедз – студент 61-ам групи
М.М.Гедз – студент 61-ам групи
О.В.Коваленко – начальник відділу наукових інновацій ПРАД НВФ «Урожай» Миронівський хлібопродукт
О.В.Коваленко – начальник відділу наукових інновацій ПРАД НВФ «Урожай» Миронівський хлібопродукт

Цікаво і жваво пройшла зустріч учнів випускних класів шкіл міста Умані та Уманського району. Змістовні виступи студентів, яскраві номери художньої самодіяльності наочно показують, яке цікаве та багатогранне студентське життя в Уманському національному університеті садівництва.

У рамках семінару випускники шкіл мали можливість познайомитись з правилами прийому на навчання до Уманського НУС, про що детально розповіла фахівець відділу довузівської підготовки та працевлаштування Людмила Нещадим.

На завершення студенти факультету агрономії почастували учнів духмяною здобою, яка була випечена з вирощеного їх власними руками зерна.

Оргкомітет семінару