11.09.2015 5189

«Я – майбутній студент»

Веселі, сповнені надій  незабаром стати студентами УНУС слухачі підготовчих курсів університету до ЗНО прийшли на зустріч із психологом.

«Я – майбутній студент»
«Я – майбутній студент»

Кожен із них у майбутньому сподівається стати зразковим студентом, отримувати гарні знання, предметно спілкуватися з викладачами, любити свій ВНЗ і взагалі чекає на цікаве, змістовне, веселе студентське життя.

«Я – майбутній студент»
«Я – майбутній студент»

Сьогодні слухачі курсів йдуть шляхом традиційної адаптації, яка передачає активне пристосування індивіда до умов середовища – як фізичного, так і соціального. Здатність до такого пристосування визначається як адаптивність і відображає узгодженість і відповідність між цілями і результатами, яких досягає абітурієнт у процесі навчальної  діяльності. Від успішності цього процесу багато в чому залежить подальша професійна кар'єра й особистісний розвиток майбутнього спеціаліста.

Так 10 вересня у рамках заходів, спрямованих на поліпшення процесу адаптації під час навчання, було проведено інтерактивне  заняття «Я – майбутній студент», під час якого здійснено дослідження структури мотивації навчальної діяльності слухачів курсів, визначені фактори успішності навчальної діяльності, труднощі, потреби та шляхи їх усунення.

«Я – майбутній студент»
«Я – майбутній студент»

Зустріч пройшла в атмосфері доброзичливості, відкритості, відвертості, довіри, емоційної свободи, згуртованості і налаштування кожного учасника на успіх. 

                                                                                      Галина Мінченко, практичний психолог