Як ми пройшли вступ до фаху зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»
Цього року ми стали студентами Уманського національного університету садівництва спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Вже з другого місця навчання ми отримали можливість пройти виробниче стажування на базі університетського кафе «Студентське».
Нагодою для проходження вступу до фаху зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» стало проведення всеукраїнського фестивалю за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України «Софіївські зорі», який щороку проходить у стінах нашого університету.
Робочий час визначався відповідно до діючого на підприємстві внутрішнього розпорядку тп режиму роботи. Відомості про підприємство ми одержували шляхом особистих спостережень, під час бесіди з керівниками практики та фахівцями виробництва з технологічних, організаційних, економічних та інших питань.
Перед початком практики ми познайомились з керівництвом практики від підприємства, правилами внутрішнього розпорядку і своїм графіком виходу на роботу. Після цього ми пройшли детальний інструктаж після якого я була призначена на посаду помічника шеф-повара. Наша група брала участь у приготуванні страв та обслуговуванні керівників делегацій фестивалю «Софіївські зорі».
Взагалі практика в подібних умовах нам допомогла закріпити знання з дисципліни «Основи готельно-ресторанного етикету», яку ми зараз вивчаємо. Гадаємо, що така форма навчання є найкращим способом закріплення матеріалу.