17.10.2023 1680

Ярмаркуємо, розважаємо, Перемогу наближаємо

Повномасштабна війна в Україні принесла вдосталь випробувань: загибель близьких і друзів, втрата домівок, вимушена міграція, розлука – усе це торкнулося і колективу Уманського національного університету садівництва, похитнувши звичний ритм життя. З перших днів початку війни громада університету непохитно перетворює злість на ворога у благодійність. Таким чином величезна університетська родина обрала найефективніший для спільноти спосіб опанувати «цунамі» злості – скерувати енергію у корисну активність.

Тож, аби підтримувати колектив у тонусі допомоги нашим захисникам і захисницям, в Уманському НУС, за підтримки ректора Олени НЕПОЧАТЕНКО, пройшов благодійний ярмарок «Разом до перемоги», зініційований студентсько-викладацьким колективом інженерно-технологічного факультету.

Ярмаркуємо, розважаємо, Перемогу наближаємо
Ярмаркуємо, розважаємо, Перемогу наближаємо

Декан інженерно-технологічного факультету Олександр ПУШКА, відкривши благодійний захід, зауважив про важливості активної участі загалу у такого роду благочинностях. А Андрій ЧЕРНЕГА, завідувач кафедри харчових технологій, привітавши присутніх, подякував за участь й активність молоді та колегам, зазначивши, що «…нині ми маємо чергову можливість долучитися до скорішого миру в країні».

Долучилися до благодійності і стейкхолдери факультету – Віталій КИСІЛЬ, комерційний директор ТОВ «Умань Хліб Трейд», і Андрій КИСІЛЬ, директор ТОВ «УманьМіськБуд» і колектив Укрвинпрому й Українського інституту вина.

Проявили яскраву творчість і високу майстерність вихованці Центр культури та виховання студентів УНУС, які патріотичним виконанням сучасних українських композицій створювали позитивно-динамічний настрій заходу.

Ярмаркуємо, розважаємо, Перемогу наближаємо
Ярмаркуємо, розважаємо, Перемогу наближаємо

До купівельної уваги аудиторії ярмарку пропонувалися смаколики на всі смаки: доречними були і канапки з свіжим салом, і квашені огірки в імпровізованій бочці з гарбуза, не лишила байдужим жодного прихильника українських страв різноманітна випічка. Загалом колектив університету мав нагоду перевести подих від старанної праці та на повну насолодитися смаколиками і художнім музичним супроводом.

Ярмаркуємо, розважаємо, Перемогу наближаємо
Ярмаркуємо, розважаємо, Перемогу наближаємо

Величезна згуртована українська родина неодмінно подолає окупантські наміри, адже ми вже довели, що готові захищати рідні оселі не просто зброєю – ми змінюємося, об’єднуємося, навчаємося, стаємо кращими версіями самих себе. І при цьому – проявляємо одночасно мужність і взаємоповагу один до одного, використовуємо злість собі у користь на благо рідних, близьких, країни, миру. Ми всі – генератори світлого, мирного, успішного майбутнього країни!