26.08.2022 3376

Яскраві перемоги спортсменів Уманського НУС

Війна внесла корективи в життя кожного. Та незмінним лишилося прагнення колективу Уманського національного університету садівництва до вдосконалення та перемог.

Арена спорту завжди мала досконалих прихильників із лав університетського загалу. І в День Державного Прапора України університяни отримали приємні новини та зрозуміли, що навіть у такі буремні часи мають ким пишатися та вітати. І цього разу у колі уваги – студентська молодь і випускники.  Ні для кого не секрет, що молоде покоління українців дедалі більше дбає про здоровий спосіб життя. Вони не лише долучаються до наукових розробок, а й повсякчас масово захоплюються спортом, і їх пристрастю у вільний від навчання час є вдосконалення тіла та душі. Тож як квітка проростає повз заасфальтовані перепони, так і наша молодь у прагненні до мрії не зупиняється ні перед чим.

Де знаходять сили долати життєві труднощі тендітна Валентина Мельник та витончена Анна Конякіна? Де знаходять фізичної наснаги для виконання нормативу у Майстри спорту України?! Нюанси підготовки й елементи тренувальних занять можна дізнатися у тренера Василя Пучка, який, мов дбайливий батько, береже власних вихованців. Саме тому тренування для молодих і обдарованих давно стали віддушиною в буденності і гарним дозвіллям. І можна сказати напевно, що у такій атмосфері доброзичливості, амбіцій і потенціалу в українських юнаків і дівчат стане на ще неймовірніші мрії і звершення.

Цього разу університяни віншують з призовими першими місцями Чемпіонату Черкаської області з важкої атлетики студенток Валентину Мельник (факультет менеджменту, 11-км група) та Анну Конякіну (факультет агрономії, 13-а групи). У поважних змаганнях, які проходили на базі Уманського НУС, Валентина взяла першість у категорії до 55 кг., ривок - 60 кг., поштовх – 70, сума двоборства - 130 кг і вперше виконала норматив Майстра спорту України. У свою чергу Анна стала переможницею у категорії до 71 кг., ривок – 75 кг.,  поштовх – 85, сума двоборства 160 кг і вдруге виконала норматив Майстра спорту України.

Яскраві перемоги спортсменів Уманського НУС
Яскраві перемоги спортсменів Уманського НУС
Яскраві перемоги спортсменів Уманського НУС
Яскраві перемоги спортсменів Уманського НУС
Яскраві перемоги спортсменів Уманського НУС
Яскраві перемоги спортсменів Уманського НУС

Окремі вітання університяни надсилають випускнику факультету економіки і підприємництва (спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування») Віталію Гребенюку, який виборов перше місце у Чемпіонаті з бойового самбо у ваговій категорії +98кг. І ця перемога є цілком заслуженою, адже Віталій – Майстер спорту міжнародного класу з універсального бою, чемпіон Європи та світу. Свої перші вагомі досягнення спортсмен здобув саме під час навчання в Уманському національному університеті садівництва. Тож нині він є прикладом для наслідування для великої університетської родини, зокрема – студентської молоді.  Ми всі щиро вітаємо Віталія та впевнені, що в нього попереду ще багато яскравих перемог, адже його працездатність, вміння володіти собою, амбітність і наполегливість вартує найвищих похвал і досягнень.

Тож вітаємо наших переможців і їх тренерів і висловлюємо вдячність за вашу наполегливу та самовіддану працю. Хай міцнішає здоров’я на шляху до перемог і світлого майбутнього! А ваші подарунки для родини університету множаться і радують кожного. Впевнені, що з такою талановитою молоддю Україна неодмінне переможе!

Пресцентр Уманського НУС