10.04.2013 5151

Єднання творчої родини

   "Доброго дня, до болю рідна і велика творча родино! Нас із вами  об’єднує одна проста річ – любов до мистецтва. А всі види мистецтва, як сказав відомий німецький драматург Бертольд Брехт «служать найбільшому із мистецтв – мистецтву жити на землі", – такими теплими словами розпочалася 9 квітня творча зустріч ректора Уманського національного університету садівництва Олени Непочатенко із учасниками базових творчих колективів Центру культури і виховання.

 

   Для урочистої церемонії нагородження активних учасників художньої самодіяльності та вручення випускникам свідоцтв про закінчення повного курсу навчання в тому чи іншому колективі  на сцену запросили ректора університету Непочатенко Олену Олександрівну, голову профспілкового комітету Парубок Маргариту Іванівну та завідувача Центру культури і виховання Шаповаленко Наталію Іванівну.

   За вагомий внесок у збереження та популяризацію аматорського мистецтва серед населення та студентської молоді, активну роботу в організації змістовного дозвілля та культурно-виховних заходів грамотами нагороджені 38 учасників, які брали активну участь у різноманітних конкурсах-фестивалях обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

   За високі творчі досягнення, популяризацію та пропаганду аматорського мистецтва серед населення та студентської молоді ректор університету Олена Непочатенко вручила Шаповаленко Наталії Іванівні довіреність для отримання звукової апаратури з метою покращення матеріально-технічної бази Центру культури і виховання.

   Завідувач Центру культури і виховання Наталія Шаповаленко від себе особисто та від імені студентів та викладачів щиро подякувала Олені Олександрівні за розуміння і підтримку талановитої студентської молоді, деканам факультетів та заступникам з виховної роботи – за батьківське піклування та ставлення до учасників творчих колективів, голові профспілкового комітету Парубок Маргариті Іванівні – за хорошу організацію культурного та змістовного відпочинку студентів.

 

   Наступна подія зустрічі була не менш хвилюючою, адже випускникам, які впродовж 5-ти років навчалися у колективах, були вручені свідоцтва. Багато випускників університету, завдячуючи цьому свідоцтву, успішно працюють на мистецькій ниві.

   Наступною винуватців свята привітала голова профспілкового комітету Маргарита Парубок, яка відзначила високий рівень майстерності і професіоналізм колективів та нагородила народний самодіяльний ансамбль пісні і танцю "Хлібодари", який незабаром святкуватиме свій 25-річний ювілей, поїздкою до Львова.

 

   Випускниця Олена Макаренко подарувала всім присутнім пісню,  виконання якої торкнулося найпотаємніших куточків кожного.

 

  Тепла та щира атмосфера вечора-зустрічі сприяла ще міцнішому єднанню студентської молоді.

  Учасники творчих колективів, які звикли дарувати радість людям, понесли із вечора цю радість у своїх серцях, адже в їхніх очах світилася і вдячність, і захоплення, і гордість за те, що вони є частинкою великої творчої родини.

   "Людська душа – найкращий чорнозем, найкращий грунт для проростання. Якщо вона із серцем навзаєм, посієш сонце – жди світання".  

   … Прощалися учасники зібрання з побажаннями зустрічати тільки сонячні світанки та сіяти у житті тільки добрі зерна, які навчають вирощувати в Уманському національному університеті садівництва.

Н. Зубова, методист Центру культури і виховання