20.11.2015 4604

З Днем гідності та свободи!

Україна – держава з самобутньою історією і палким, натхненним, волелюбним народом. Крізь віки й епохи, на генетичному рівні, в пам’яті українців закарбувалося прагнення волі і незалежності.

21 листопада, згідно Указу Президента України та за покликом мільйонів сердець наших співвітчизників, ми святкуємо День гідності та свободи – як нагадування про те, що навіть у сучасному світі, позбавленому пережитків минулого, не припиняється боротьба за права і свободи громадян. І доказом цього стали дві революції, які сколихнули Україну протягом останніх 10 років: Помаранчева революція 2004 року та Революція гідності 2013 року, які вкотре довели, що український народ – волелюбний, незалежний, самобутній. 

З Днем гідності та свободи!
З Днем гідності та свободи!

Як у 2004, так і в 2013, події, що розгорталися в Україні, вразили світову спільноту прагненням українців до змін на краще, до ствердження демократичних засад функціонування суспільства, до рівності прав і свобод громадян.

Ми маємо пишатися тим, що є представниками нації, для якої воля, свобода, гідність і честь поколінь – це не прості слова, а зміст життя. І нехай ніколи не згасне вогонь незламності та віри у високі ідеали нашого суспільства в очах українців заради омріяної країни гідності і свободи, до якої ми прагнемо і яку творимо щодня своїми вчинками.

 

Ректорат

Профком