26.04.2013 6179

Закладання нового саду в Уманському НУС

   Напередодні 30-го міжнародного науково-практичного семінару «Високоінтенсивні технології – в садівництво», який відбудеться в Уманському національному університеті садівництва 25-26 квітня 2013 року, за програмою розвитку університету 23 квітня на дослідних ділянках відбулося закладання нового саду. На площі 1 га студентами факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин та співробітниками було висаджено яблуні сорту «Чемпіон».

   26 студентів садили яблуні механічно, під плуг МПС–1, який висаджує 1 рядок.

   Керували процесом висадки яблунь досвідчені фахівці своєї справи: завідувач ННВВ Роман Длугоборський, доцент кафедри плодівництва Петро Головатий та завідувач відділення плодівництва Галина Гавінська.

   Перед початком висадки дерев студенти отримали консультацію та інструкції від керівників щодо підготовки садженців до посадки, на яку глибину ґрунту їх потрібно висаджувати та як поводитись із технікою.

   Незабаром молоді саджанці вкриються рясним цвітом, а згодом даруватимуть людям свої смачні соковиті плоди.

   Саду цвісти, адже Уманський національний університет садівництва славиться не тільки високопрофесійними кадрами, а й якісною продукцією, вирощеною на дослідних садах та ділянках навчального закладу.

Прес-центр університету