19.11.2013 5321

Заняття в умовах виробництва

З метою покращення якості підготовки майбутніх менеджерів 13 листопада 2013 р. деканом факультету менеджменту Наталією Вернюк за участі старшого викладача Вікторії Жмуденко та викладача Оксани Загороднюк було проведено заняття в умовах виробництва з дисципліни «Операційний менеджмент».

Студенти четвертого курсу факультету менеджменту мали змогу відвідати ПАТ "Монфарм" і ТОВ "Монастирищенське хлібоприймальне підприємство" та на практиці познайомитись з особливостями управління різними типами виробничих систем.

ПАТ "Монфарм" за обсягами виробництва лікарських препаратів посідає 13 місце серед 162 вітчизняних фармацевтичних підприємств за результатами національного рейтингу "Фармексперт".

Заняття в умовах виробництва
Заняття в умовах виробництва

Студенти і викладачі мали змогу познайомитись з матеріальною базою ПАТ "Монфарм" та основними технологічними процесами з виробництва лікарських препаратів. На сьогоднішній день, як відмітили фахівці підприємства, асортимент медичних препаратів, нараховує більше 60 найменувань лікарських засобів різних фармакотерапевтичних груп. Особливу увага ПАТ "Монфарм" приділяє виготовленню ліків у формі супозиторіїв та є лідером з їх виробництва в Україні.

Заняття в умовах виробництва
Заняття в умовах виробництва
 

Принциповим для ПАТ "Монфарм" є якість сировини, яка використовується для виробництва лікарських засобів. Підприємство співпрацює з такими відомими виробниками високоякісних хімічних субстанцій як "Omicron Qnimica S.A.", "Antibioticos" Іспанія, "B.F.Goodrich" Німеччина, "Ranbaxy" Індія, "Shandong Xinhua Pharmaceutical Factory" Китай та інші. Ми довідались, що на підприємстві запроваджено жорстку багаторівневу систему контролю, яка забезпечує належну якість готової продукції, а також створений сучасний склад готової продукції, оснащений необхідним устаткуванням для дотримання необхідних температурних режимів зберігання, ізотермічний автомобільний парк, що у комбінації з вигідним географічним положенням забезпечує своєчасну та якісну доставку продукції в будь-який регіон України.

Гостинно зустрів студентів і директор ТОВ "Монастирищенське хлібоприймальне підприємство" Віктор Сказалов, який розповів, що дане підприємство – це елеватор сучасного європейського типу, побудований за шведською індустріальною технологією зернозаготівлі «TORNUM». Підприємство надає послуги з приймання, відвантаження та зберігання зерна, яке надходить вiд товаробиробникiв та комерційних структур, і доведення його до кондицій згідно Державних стандартів.

Заняття в умовах виробництва
Заняття в умовах виробництва
 

Заняття в умовах виробництва
Заняття в умовах виробництва
Усі без виключення, із неприхованим захопленням розглядали потужну споруду загальної конструкції. Викладачі та студенти мали змогу потрапити на прийом зерна кукурудзи. 

Директор відзначив, що наразі загальна потужність елеватора становить 50 тис. тон зерна. Всього побудовано 10 елеваторних модулів. Загальний обсяг капітальних вкладень у будівництво нових потужностей складає 45 млн грн. Загальна місткість ХПП для зберігання зернових становить (враховуючи старі потужності) 94400 т. За добу елеватор може прийняти 1510 т зерна, висушити 1000 т, відвантажити – 1200 т. Новий елеватор повністю комп’ютеризовано. За оснащенням і потужністю він не має аналогів на Черкащині. Також у ході модернізації ХПП встановлено сушарки, які працюють на газу. Переваги таких сушарок: економія енергоносіїв, висока якість зерна після доробки, висока пропускна потужність, сушіння зернових культур усіх видів. Процес повністю автоматизовано (людський фактор тільки для контролю). Відтак, система автоматизованого керування дозволяє декільком спеціалістам керувати елеватором великої потужності.

Заняття в умовах виробництва
Заняття в умовах виробництва
 

Загалом під час заняття в умовах виробництва панувала дружня й позитивна атмосфера, яка сприяла налагодженню конструктивного діалогу. Студенти взяли активну участь у спілкуванні.

На кінець зустрічі всі подякували керівникам підприємств за теплу та змістовну зустріч, яка залишила тільки приємні враження з обох сторін.

 

Білозуб Наталія, студенка 42-м групи факультету менеджменту