23.06.2015 4838

Засідання наукового гуртка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Щороку 23 червня у світі відзначають Міжнародний олімпійський день (International Olympic Day). 

1894 року Міжнародний атлетичний конгрес схвалив пропозицію П’єра де Кубертена відродити традицію давньогрецьких олімпіад. Вважається, що метою олімпійського руху є виховання молоді за допомогою спорту в дусі кращого взаєморозуміння і дружби, сприяючи таким чином створенню кращого і більш спокійного світу.

Проте маловідомим є факт величезного впливу Олімпійських ігор на зародження і розвиток туризму та існування такого виду туризму як спортивний, а також створення перших закладів гостинності. З виникненням Олімпійських ігор пов’язані перші спортивні тури – поїздки атлетів до Греції на змагання. На Олімпійські ігри прибували тисячі спортсменів, любителів спорту і шанувальників мистецтв не тільки з Еллади, але й інших держав Середземномор’я. Саме із забезпеченням комфортного пересування маршрутом Рим-Греція в античні часи пов’язують будівництво в містах і на основних дорогах перших заїжджих дворів для атлетів і глядачів.

Тож тема поточного засідання наукового гуртка, що відбувся на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи 23 червня, була «Олімпійські ігри в історії туризму та готельно-ресторанної справи».

Студентами були підготовлені доповіді про особливості розвитку туризму та екскурсійні об’єкти Греції, древньогрецькі заклади гостинності, спортивні види туризму та ін. Особлива увага була приділена ролі Олімпійських ігор у розвитку туризму окремої країни як місця їх проведення.

Засідання наукового гуртка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Засідання наукового гуртка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Колектив кафедри вітає студентів із цікавими, змістовними та підготовленими на високому науковому рівні доповідями!

                                                                           Керівник гуртка, ст. викладач Л. Коваленко