25.02.2016 4990

Захист магістерських робіт спеціальності «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств»

23 лютого на інженерно-технологічному факультеті відбувся захист магістерських робіт студентів, які навчалися за спеціальністю 8.10010201 «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств».

Екзаменаційною комісією було заслухано доповіді 10 магістрів. Студенти-випускники представили на публічний захист результати проведених наукових досліджень, продемонстрували набуті теоретичні знання та вміння використовувати їх у практичній діяльності при розв’язанні конкретних фахових завдань.

Голова екзаменаційної комісії доктор технічних наук, професор кафедри транспортних технологій та засобів АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Сергій Фришев відзначив актуальність, новизну, практичну направленість та високий рівень захисту магістерських робіт.

Голова екзаменаційної комісії д.т.н., професор Сергій Фришев під час проведення захисту магістерських робіт
Голова екзаменаційної комісії д.т.н., професор Сергій Фришев під час проведення захисту магістерських робіт

Найбільш якісно виконали роботи студенти Сергій Кравченко, який представив дослідження на тему «Дослідження зносів і розробка технології відновлення втулки гідропідсилювача рульового керування трактора Т-150К» (під керівництвом доцента Володимира Дідура), та Михайло Шевчук, тема дослідження якого – «Обґрунтування параметрів та режимів роботи голчатої борони» (під керівництвом доцента Василя Кравченка).

Під час захисту інженерних рішень, представлених у магістерських дослідження, студенти продемонстрували вміння проводити науково-дослідну роботу з використанням матеріалів з нормативно-технічної документації, наукової літератури й останніх досягнень виробництва.

Студенти-випускники на захисті продемонстрували ґрунтовні знання з фахових дисциплін, а також вміння аналізувати матеріал, дискутувати, творчо мислити. Це свідчить високий рівень підготовки фахівців, який відповідає вимогам вищої школи.

У результаті захисту магістерських робіт екзаменаційна комісія рекомендувала до впровадження у виробництво роботи студентів Даміана Шевчука на тему: «Обґрунтування технологічного процесу і параметрів розсіювальних дисків машини для внесення мінеральних добрив» та Євгена Русовського на тему «Обґрунтування параметрів робочих органів передпосівного дискового агрегату».

Екзаменаційною комісією прийнято рішення видати 10 дипломів, з них 2 дипломи з відзнакою –Віталію Сліпенку та Сергію Кравченку. Також рекомендовано до вступу в аспірантуру студентів Віталія Сліпенка, Сергія Кравченка, Василя Демчука та Михайла Шевчука.

Захист магістерської роботи студентом Віталієм Сліпенком
Захист магістерської роботи студентом Віталієм Сліпенком
Студенти та члени екзаменаційної комісії після успішного захисту
Студенти та члени екзаменаційної комісії після успішного захисту

Колектив кафедри процесів, машин та обладнання АПВ вітає випускників з успішним захистом робіт і бажає міцного здоров’я, щастя, процвітання та успішного працевлаштування.

 

Роман Вихватнюк, викладач кафедри процесів,

машин та обладнання АПВ