05.03.2014 2135

Заява ректорату, Профспілкового комітету, Ради молодих вчених, Ради студентського самоврядування, викладачів, співробітників, аспірантів і студентів Уманського НУС

Нині Україна переживає один із найскладніших історичних періодів: під загрозою опинилися цілісність і незалежність нашої держави. Колектив науково-педагогічних працівників, студентів, аспірантів і співробітників Уманського національного університету садівництва засуджує агресію збройних сил Російської Федерації на території України та вимагає її припинення.

Ми підтримуємо дії керівництва України, спрямовані на збереження територіальної цілісності України, її суверенності й незалежності, яке використовує усі політичні та дипломатичні інструменти, передбачені законодавством та міжнародною практикою.

Ми просимо наших колег, російську наукову та академічну спільноту, не залишатися байдужими, не допускати дезінформації про події в Криму та Україні, висловити свою громадянську позицію і підтримати український народ.

Колектив Уманського НУС закликає освітян і науковців, викладачів і студентів згуртуватися, консолідувати свої сили, зберегти спокій і витримку, бути єдиними і мудрими, щоб зупинити протистояння і розбрат, а в разі потреби – організовано та рішуче виступити на захист нашої Батьківщини.

Слава Україні!