14.10.2020 5073

Зі святом, шановні захисники!

Зі святом, шановні захисники!
Зі святом, шановні захисники!
14 жовтня Україна святкує три знакових для держави та нації свята: День Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та День захисника України. Дана тріада є символом захисту українського народу, його сили та непохитності переконань і твердості духу, адже у дідів-прадідів, запорозьких козаків, Богородиця-Покрова була заступницею, захисницею, а ікона її була на чільному місці у кожному козацькому курені й оселі. І нині ми шануємо дане потрійне свято, згадуючи звичаї українського роду та свято вірячи в захист Богородиці і спасіння від лихацтв нашої держави.

Як свідомий осередок вітчизняної вищої освіти, Уманський національний університет садівництва на високому рівні провадить патріотичне виховання молоді, а ще – здійснює підготовку студентів за програмою офіцерів запасу. Такі підходи допомагають майбутнім фахівцям підтримувати в собі високі професійні якості, бути активним членом українського суспільства зі свідомою патріотичною позицією, продовжувачами національних традицій.

Захисники України нині – це гаранти спокою та миру в державі, а їхня майстерність і готовність до виконання військових завдань є символом незламної волелюбності України.

Шановні захисники! Хай Пресвята Богородиця, як і завжди, з давніх-давен, оберігає ваші життя своїм Покровом, боронячи українців від чвар і напастей. Зичимо вам благополуччя та міцного здоров’я, а нашій державі – миру та процвітання. Зі святом, шановні! Слава Україні!

 

Ректор Олена Непочатенко