30.03.2018 4834

Зі святом вас, театрали!!!

«Чи любите ви театр так, як ми його любимо? Коли так, то приходьте та творіть, ні на що не нарікаючи. Таким було і є кредо цілої плеяди театральних діячів: акторів, режисерів, освітлювачів, костюмерів, гримерів, декораторів і  ще багатьох майстрів театру.

І нині, з нагоди Міжнародного дня театру, ми вітаємо всіх причетних до цього високого мистецтва. А вас, шановні глядачі, хочемо віншувати безліч разів, адже саме ви надихаєте митців творити прекрасне, втілюючи вируючу енергію у нових постановках, цікавих версіях та інтерпретаціях знайомих нам творів».  

Такими словами учасника та неодноразового дипломанта різних ступенів Всеукраїнського фестивалю «Софіївські зорі», учасника Міжнародного театрального фестивалю «Драбина–2011» у місті Львові та дипломанта Міжнародного фестивалю СТЕМів «Студентські усмішки–2013» у місті Запоріжжя, організатора та незмінного художнього керівника і режисера народного студентського театру естрадних мініатюр «Добродії», яка протягом багато років навчає студентську молодь аграрного профілю прекрасному, витонченому мистецтву театру, Галини Бруй вітали всіх присутніх в актовій залі Уманського національного університету садівництва.

Заслуженими гучними оплесками за блискуче виконання різних ролей у програмі заходу глядачі нагородили студентів різних факультетів і курсів нашого університету, найактивніших учасників творчого колективу: студентку 5 курсу факультету менеджменту Анастасію Белім, студента 4 курсу факультету економіки і підприємництва Артема Цвігуна, студентів третього курсу: Ліліану Калюжну (факультет економіки і підприємництва), Миколу Кузьменка (інженерно-технологічний факультет), Нелю Іщук (факультет лісового та садово-паркового господарства), Богдана Рибоньку (факультет агрономії), студентку 2 курсу факультету менеджменту Анастасія Чернаєнко. А студентів першого курсу – Владислава Величка, Тетяну Трум, Катерину Вершигору, Владислава Головатюка (факультет агрономії) Максима Курченка (інженерно-технологічний факультет) й Олександру Степанюк (факультету економіки і підприємництва) – поздоровили з дебютом і театральним хрещенням.

Зі святом  вас, театрали!!!
Зі святом вас, театрали!!!
Зі святом  вас, театрали!!!
Зі святом вас, театрали!!!
Зі святом  вас, театрали!!!
Зі святом вас, театрали!!!
Зі святом  вас, театрали!!!
Зі святом вас, театрали!!!

Учасники дійства розповідали глядачам про віхи становлення світового театру. Особливу увагу приділили історії виникнення та розвитку українського театру. Повідали також про класиків – драматургів та акторів українського театру, виконуючи уривки з їх творів. Згадали і таких діячів театру, як славетна актриса Наталія Ужвій, яка близько двох років жила по вулиці Садовій в Умані, виступаючи в міському будинку культури та на сцені училища садівництва. А ще – вшанували пам’ять видатного українського народного артиста театру і кіно Костянтина Степанкова, який розпочинав свою блискучу кар’єру на сцені актової зали нашого навчального закладу, адже брав участь у драматичному самодіяльному колективі, коли навчався на факультеті плодоовочівництва Уманського сільськогосподарського інституту.

І хоч нині колектив і носить назву студентського жартівливого театру естрадних мініатюр, проте жодні серйозні проблеми сьогодення нашої держави не залишаються поза увагою його учасників. Юні артисти розповіли про події, які їх хвилюють, і Хвилиною мовчання згадали всіх героїв, які своїм життям закрили вирву на Чорнобильській АС, полягли на сході нашої держави в зоні АТО, стали незабутніми Ангелами Небесної сотні та Героями України, серед яких є і випускники нашого університету.

А закінчили святковий виступ учасники віршованими рядками:

«Яке то щастя відчувати,

Що ти потрібним в світ прийшов.

І всі зусилля направляти

На щастя, радість і любов,

Щоб добрим словом зігрівати

Тобі знайомих навкруги,

Мости довіри будувати,

Кріпити дружби береги.

І хай життя любов’ю сяє,

Немовби сонце в небесах,

І воля Бога посилає

Лише добро в ваші серця.

Я хочу, щоб театр продовжувався вічно…»

На такій оптимістичній ноті учасники подякували глядачам. А кожен з присутніх вкотре переконався: мистецтво театру – це не лише емоційне відображення нашого життя, а, перш за все, квінтесенція думок, вир емоцій і бальзам для  серця та душі.

Прес-центр Уманського НУС