13.10.2015 4581

Знайомство студентів-механіків з особливостями переробки плодів

Практична підготовка студентів – основа освітнього процесу в Уманському НУС. І саме в рамках реалізації згаданого постулату студентам 21-ім групи інженерно-технологічного факультету випала можливість долучитися до корисної справи із переробки вирощених в садах нашого університету плодів та пізнати усі тонкощі технологічного процесу виробництва соку.

У соковому цеху навчально-науково-виробничого відділу Уманського НУС вони забезпечили виконання всіх, без виключення, операцій, починаючи із підготовки сировини та закінчуючи одержанням готового продукту.

Знайомство студентів-механіків з особливостями переробки плодів
Знайомство студентів-механіків з особливостями переробки плодів

Це заняття виявилося для студентів надзвичайно пізнавальним – особливості  сортування груш і яблук для переробки, слідкування за роботою конвеєра під час переміщення сировини до наступної операції, а подрібнювача плодів та пресу для віджимання соку із отриманої мезги, – всі згадані процеси стали чудовим доповненням до теоретичних основ, здобутих під час навчання в аудиторіях.

Знайомство студентів-механіків з особливостями переробки плодів
Знайомство студентів-механіків з особливостями переробки плодів

Студенти вдячні деканату за можливість одержання такого цікавого досвіду та горді, що зробили свій вклад у виробничий процес нашого університету.  

Іван Лісовий, ст. викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ

(фото автора)