30.11.2013 9348

Зупинимо СНІД разом!

Проблема СНІДу у наш час є дуже болючою та актуальною, адже Україна займає одне з перших місць у Європі по темпах розповсюдження ВІЛ-інфекції. Кількість жертв жахає та насторожує. Кількість українців, які живуть з ВІЛ/СНІДом, сягає більше 100 тисяч чоловік, серед них понад 10 тисяч – діти. Щодня ВІЛ-інфекція вражає близько 40 громадян країни, 8 – вмирає від СНІДу.

1 грудня – Всесвітній день боротьби з СНІДом, день солідарності в боротьбі з цією хворобою і з тими, хто заражений вірусом.

Реалізація програми боротьби з ВІЛ/СНІДом знаходиться під особистим контролем Президента України Віктора Януковича. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала Україну лідером у виконанні заходів профілактики цієї інфекції серед новонароджених, а її досвід рекомендований для упровадження в інших регіонах Європи.

       28 листопада, напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, в Уманському НУС відбулася інформаційно-просвітницька акція «Зупинимо СНІД разом!», спрямована на протидію поширення ВІЛ/СНІДу та толерантне ставлення до людей, інфікованих вірусом імунодефіциту. Акція ініційована та проведена радою студентського самоврядування спільно із психологічною службою університету та за підтримки благодійного фонду «Воля».

Зупинимо СНІД разом!
Зупинимо СНІД разом!

Під час заходу студенти мали можливість заповнити анонімну анкету, взявши участь у соціологічному дослідженні проблеми ВІЛ/ СНІДу в Україні та світі. У дослідженні було зроблено спробу визначити, що знають наші студенти про СНІД, шляхи його поширення та методи  профілактики, а також виявити специфічні потреби в додатковій інформації. Дані, одержані в результаті проведеного дослідження, виявили, що серед обстежених респондентів рівень знань про СНІД, фактори ризику його передачі та способи запобігання є задовільними.

Зупинимо СНІД разом!
Зупинимо СНІД разом!
Зупинимо СНІД разом!
Зупинимо СНІД разом!

Студенти отримали кваліфіковану інформацію про гіпотези та міфи, пов’язані зі СНІДом під час презентації на тему: «ВІЛ/СНІД: ти повинен це знати», підготовлену практичним психологом університету Галиною Мінченко.

У холі корпусу №4 усі бажаючі переглянули уривки з фільму «Gia» – біографічної драми про життя і смерть від СНІДу знаменитої манекенниці Джіа Каранджі.

Представники ради студентського самоврядування залучили до акції усіх небайдужих – студентів, викладачів, співробітників університету, які прикріпили до одягу червону стрічку як символ солідарності з ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД людей.

Волонтерський загін студентського активу роздав учасникам акції інформаційні листівки та засоби індивідуального захисту.

Зупинимо СНІД разом!
Зупинимо СНІД разом!
Зупинимо СНІД разом!
Зупинимо СНІД разом!
Зупинимо СНІД разом!
Зупинимо СНІД разом!

Боротьба зі СНІДом не залишає байдужими студентів. Адже ми – обізнані, ініціативні, наполегливі. Тож зробимо усе, щоб зупинити СНІД разом!

 

Прес-служба ради студентського самоврядування

Уманського НУС