18.04.2013 5480

Зустріч із редколегією журналу «Новини садівництва»

    17 квітня 2013 року в читальній залі №2 Наукової бібліотеки відбулася зустріч із редколегією щоквартального науково-виробничого журналу «Новини садівництва».

    Наразі редактором журналу є доктор сільськогосподарських наук, професор Олександр Мельник.

    З його розповіді присутні дізналися, що ідея організації журналу належить професору Григорію Карпенчуку, який тоді працював завідувачем кафедри плодівництва та виноградарства. Саме така ідея виникла при обміні досвідом роботи зі спеціалістами із Польщі. Для впровадження новітніх технологій у садівництві бракувало інформації.

    Тоді провідні спеціалісти з плодівництва Уманського СГІ Карпенчук Г.К., Бондаренко А.О., Красноштан А.О., Копитко П.Г. за підтримки ректора Здоровцова О.І. прийняли рішення про випуск спеціалізованого журналу. Цю ідею підтримали і виступили засновниками такі організації як Укрсадвинпром, інститут помології НААНУ, інститут зрошуваного садівництва НААНУ, Подільська дослідна станція інституту садівництва НААНУ та  Мліївський інститут садівництва.

    Інформація на сторінки журналу підбирається із фахових семінарів, виставок, поїздок до спеціалізованих господарств за кордон, відвідування конференцій та ярмарків, із зустрічей з цікавими людьми, іноземної літератури.

    Лариса Цимбровська, літературний редактор  журналу, підкреслила у своєму виступі, що особливість журналу – доступність і науковість інформації.

    Уже сьогодні, дякуючи цікавій інформації, яку висвітлює журнал, він став інвестиційно привабливим.                      

    Журнал виходить  4 рази на рік (щоквартально). Друкується в друкарні фірми «Есе» (м. Київ). Цікаво, що його формат (14 х 20см) був обраний саме для зручності користування спеціалістами-виробничниками.

Тетяна Скирда, бібліотекар