01.09.2020 6079

Звернення Ректора щодо роботи Уманського національного університету садівництва у новому навчальному році

Шановна університетська спільното Уманського національного університету садівництва!

Навчальний 2020/2021 рік занурює нас у нові реалії, зводячи виклики й умови, які мають стати нормою нашого життя на найближчі періоди. Карантинні норми значно скорегували перебіг навчального процесу: ми активно освоїли дистанційні методи та моделі навчання, сформували критично нові методики викладання, значно підвищили рівень відповідальності та самоорганізації.

Уманський НУС розпочав навчальний рік у звичному режимі як заклад вищої освіти, що перебуває у «зеленій зоні». Однак ми усвідомлюємо, що основним пріоритетом для нас наразі має стати безпека викладачів і студентів та мінімізація всіх можливих ризиків. Саме тому ректоратом університету прийнято рішення про врахування санітарно-епідеміологічного стану у провадженні освітньої діяльності. Тобто, у разі зміни ситуації в регіоні, передбачено ведення навчального процесу у змішаному режимі.

Згідно поточних планів, навчальний рік для студентів ІІ–IV курсів розпочався 1 вересня, для студентів І курсу, в тому числі магістратури, – з 15 вересня. Аудиторні заняття проводитимуться згідно встановлених санітарних норм.

Для забезпечення моніторингу санітарно-епідеміологічного стану учасників навчального процесу університетом встановлено чергування відповідальних працівників у навчальних корпусах, які регулярно проводять скринінг температури відвідувачів, забезпечують контроль за виконанням маскового режиму та регулярністю проведення провітрювання й дезінфекції приміщень. Для виконання зазначених умов університетом у належній кількості закуплені безконтактні термометри, антисептики, одноразові маски та рукавички. Всі гуртожитки обладнані місцями для самоізоляції осіб на випадок виявлення небезпечних симптомів.

Запевняю, університет готовий надати відсіч небезпекам сьогодення. Але ми всі повинні пам’ятати: наша безпека – у наших руках. Тому найголовніше нині – відповідальне ставлення до себе, особистої гігієни й оточуючих. Пам’ятаймо: життя рятують найпростіші речі – носіння маски в людних місцях, дистанціювання та регулярна антисептична обробка рук.

Зичу плідного та насиченого навчального року, який допоможе збагатитися новими знаннями та принесе нові перемоги! Здоров’я нам усім, енергії, ентузіазму та наполегливості!

Ректор Олена Непочатенко