16.10.2024 125

16 жовтня — Всесвітній день здорового харчування

Уманський національний університет садівництва та його колектив дбає про здорове харчування, адже від нього залежать не лише міцне фізичне здоров’я та добре самопочуття, це й міцна нервова система, самоповага й прагнення до здорового довголіття.

Працівники, викладачі та вихованці спеціальності «Харчові технології» кафедри Харчових технологій в Уманському НУС ведуть щоденну роботу в напрямку впровадження інноваційних технологій, користуючись цінною науковою базою попередників, аби харчова промисловість країни відповідала тенденціям здорового харчування задля підвищення якості здорового життя українців. Споживати здорову їжу — модно, престижно, необхідно, тож фахівці кафедри харчових технологій пропагують правила здорового харчування ухвалені МОЗ України, де говориться про збалансоване споживання білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мікроелементів та їх допомогу людині бути здоровою.

Корисні харчові продукти постачають до організму важливі речовини, а науковці зазвичай виділяють наступні продукти: фрукти, овочі, бобові, цільні зернові (злаки), горіхи, ягоди, насіння, яйця, пісне м’ясо, риба та молочні, кисломолочні продукти. Обмеження цукру та солі мають бути у межах норми. Оптимальний режим харчування, його регулярність, повільний темп споживання мають позитивний вплив на функціональний стан органів травлення. Достатня кількість теплої рідини, що не містить калорій, перед прийомом їжі забезпечить якісне травлення та позитивно вплине на фізичну та розумову активність людини.

Поєднання попередніх правил з дотриманням правил харчової безпеки, забезпечать здорове і тривале життя, а фізична активність доповнить цю гармонію фізично-моральної досконалості.

Шановні земляки, дбаймо про себе, бережімо себе щодня і харчуймося правильно!