30.03.2024 191

30 березня — Earth Hour 2024

Спільнота Уманського національного університету садівництва з великою повагою ставиться до дат, які виявляють цікавість людства до Землі та її надр, ресурсів, екології.

Цього року 30 березня, а зазвичай в останню суботу березня, університетська родина долучилася до міжнародної ініціативи, яку має на меті Година Землі. Причини з яких виникла ідея відзначати Годину Землі — глобальне потепління та хімічне забруднення. Ініціатори, мешканці австралійського Сіднея, запропонували добровільне відключення джерел освітлення на одну годину.

Надмірне споживання енергоресурсів, забруднення екології, водойм та ґрунтів, збільшення атмосферних шкідливих викидів і парникових газів призводять до руйнівних наслідків та кліматичних змін на планеті. Важливість Дня Землі полягає у тому, щоб якомога більша кількість населення Землі була поінформована про вплив людини на якість життя на Землі, а акція відмови від енергоресурсів дозволяє людству зрозуміти власну задіяність на користь рідної домівки. Шановна університетська спільното, долучаймося до акції в День Землі, віддаючи свій голос за підвищення енергоефективності та раціональне споживання ресурсів, людство вдосконалює власне життя!