04.10.2016 903

Агро-Експо-2016

Кінець першого місяця осені щедрий на різноманітні агрозаходи. От і цього року з 29 вересня по 1 жовтня уже вкотре аграріїв та представників агробізнесу з багатьох країн світу в географічному центрі України м. Кіровоград зібрала найбільша агропромислова виставка міжнародного рівня Агро-Експо-2016. Незмінними організаторами дійства виступили Міністерство аграрної політики та продовольства України, Торгово–промислова палата України, Національна академія аграрних наук України, Асоціації аграрних інженерів та Украгромаш, Федерація роботодавців України та Кіровоградська обласна державна адміністрація за інформаційної підтримки провідних вітчизняних агровидань.

Агро-Експо-2016
Агро-Експо-2016

Традиційно програма виставки включала статичну експозицію вітчизняних та зарубіжних компаній із виробництва техніки і технологій різних галузей сільського господарства і промисловості (рослинництво, тваринництво, транспорт і спецтехніка, лісове і присадибне господарство, будівництво в АПК, тара й упаковка, альтернативна енергетика та екологія); польову демонстрацію роботи різних груп техніки на демонстраційно-випробувальному та технологічному полігонах виставкового комплексу загальною площею понад 120 гектарів; спеціальні заходи й тематичні виставки (національний «Покровський ярмарок», бізнес-форуми «Агроконтракт», «Освіта та наука для АПК», «Агротуризм в Україні» та ін.); науково-практичні професійні семінари, консультації спеціалістів та круглі столи.

Агро-Експо-2016
Агро-Експо-2016

Уманський національний університет садівництва на даному заході представили члени науково-педагогічного колективу різних факультетів у складі доцентів Ольги Василенко (кафедра екології та безпеки життєдіяльності), Світлани Каричковської (кафедра української та іноземних мов), Едуарда Прокопенка (кафедра прикладної інженерії та охорони праці) й старшого викладача кафедри процесів, машин та обладнання АПВ Івана Лісового, які, у рамках освітнього бізнес-форуму «Освіта та наука для АПК», гідно представили науково-практичні та методичні розробки вчених нашого навчального закладу, надали вичерпну інформацію випускникам шкіл та всім зацікавленим щодо особливостей вступу до Уманського НУС, переліку факультетів та спеціальностей.

Агро-Експо-2016
Агро-Експо-2016

29-30 вересня активними відвідувачами Агро-Експо-2016 стали і студенти Уманського НУС 2-4 курсів, що навчаються за спеціальностями «Агроінженерія» та «Агрономія». Зацікавлені ознайомилися із новинками вітчизняного та зарубіжного сільськогосподарського ринку, отримали детальне пояснення фахівців найбільшого виробника сільськогосподарської техніки в Україні ПАТ «Червона зірка» щодо розроблених підприємством нових  та удосконалених ґрунтообробних агрегатів, особливостей технологічного процесу й регулювання вузлів пневматичних сівалок, а також переваг застосування полімерних висівних апаратів у зернових сівалках.

Агро-Експо-2016
Агро-Експо-2016
Агро-Експо-2016
Агро-Експо-2016

Крім того, за ініціативи ст. викладача Івана Лісового, для студентів було організовано екскурсію на ПАТ «Червона зірка», де генеральний конструктор підприємства Юрій Кваша розповів історію розвитку підприємства, продемонстрував нові стандарти організації виробничого процесу та асортимент продукції, детально ознайомив із усіма технологічним стадіями виробництва техніки, починаючи заготовкою деталей і закінчуючи підготовкою готової продукції до відвантаження. Студенти та викладачі були вражені високим рівнем запроваджених на виробництві технологій й отримали кваліфіковані відповіді на запитання.

У свою чергу, начальник ливарного цеху ПрАТ «Металіт» Роман Мельник ознайомив екскурсантів з особливостями виробництва різних марок чавуну й перевагами експлуатації використовуваного на виробництві технологічного обладнання.   

За активну участь у даному заході Уманський НУС нагороджено дипломом учасника виставки, а студенти висловлюють подяку організаторам за корисну та пізнавальну інформацію.

Людмила Худік, викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ

(фото канд. техн. наук, ст. викладача Івана Лісового)