04.12.2015 1651

Менеджери вивчають досвід виробництва тваринницької продукції у ДП «Умань-Агро» Христинівського району Черкаської області

На початку грудня викладачі та студенти 3 і 4 курсів кафедри менеджменту організацій, відвідали тваринницький підрозділ ДП «Умань-Агро», який розташований у с. Синиця Христинівського району Черкаської області. На підприємстві відбулася зустріч з керівником Віталієм Чепіжаком, а також головними спеціалістами господарства – завідувачем фермою та головним ветлікарем. Тваринницький комплекс спеціалізується на виробництві молока та вирощуванні ВРХ. Тут утримується 710 голів, з яких 370 – дійне стадо. На фермі окремо утримують таких нехарактерних для наших природно-кліматичних умов тварин як африканських страусів, які є улюбленцями всіх працівників ферми.  

Менеджери вивчають досвід виробництва тваринницької продукції у ДП «Умань-Агро» Христинівського району Черкаської області
Менеджери вивчають досвід виробництва тваринницької продукції у ДП «Умань-Агро» Христинівського району Черкаської області

Висока продуктивність худоби (в середньому 6-7 тис. літрів молока за рік на корову) дозволяє виплачувати операторам машинного доїння та іншим працівникам ферми зарплату у розмірі від 6000 грн.

На підприємстві застосовуються найсучасніші технології виробництва молока, які відповідають міжнародним та європейським стандартам. Молоко реалізується по ціні 6 грн. на Білоцерківський молочний комбінат, який випускає продукцію під торговими марками «Біла лінія» та «Ферма». Висока якість молока на підприємстві дозволяє використовувати його навіть при виготовленні дитячого харчування. Виробництво молока забезпечує надходження виручки до бюджету підприємства у розмірі близько 1,5 млн. грн. на місяць. 

Менеджери вивчають досвід виробництва тваринницької продукції у ДП «Умань-Агро» Христинівського району Черкаської області
Менеджери вивчають досвід виробництва тваринницької продукції у ДП «Умань-Агро» Христинівського району Черкаської області

Студенти мали змогу побачити модернізовані приміщення ферм, в яких змонтовано нове сучасне обладнання, встановлені енергозберігаючі вікна; літні пластикові будиночки для утримання маленьких телят; доїльний цех.

Особливу зацікавленість студентів викликали корова-рекордистка, яка дає щоденно 55 л молока, і бичок, що у віці 1рік і 3 місяці важить 760 кг. 

Менеджери вивчають досвід виробництва тваринницької продукції у ДП «Умань-Агро» Христинівського району Черкаської області
Менеджери вивчають досвід виробництва тваринницької продукції у ДП «Умань-Агро» Христинівського району Черкаської області

Хоча погодні умови у цей день були несприятливі, учасники заходу залишились задоволені, отримали позитивні враження від побаченого та ознайомились з практичним досвідом виробництва у галузі тваринництва.

 

Олег Роєнко, кандидат економічних наук, доцент

кафедри менеджменту організацій