Співпраця кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів з коледжами
3 грудня викладачі кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів завітали з профорієнтаційною роботою до Іллінецького державного аграрного коледжу. Це один з найстаріших і найвідоміших навчальних закладів на Поділлі, який готує фахівців за спеціальностями «Консервування», «Виробництво і переробка продукції тваринництва», «Виробництво і переробка продукції рослинництва».
Викладачі кафедри Катерина Калайда та Тетяна Волкова, які відвідали коледж, не лише розповіли про переваги навчання в Уманському національному університеті садівництва, а й про особливості вступу абітурієнтів на скорочений термін навчання.
Навчання за спеціальністю «Харчові технології» передбачає вивчення харчових технологій: цукрового виробництва, молока та молочних продуктів, м’яса, м’ясопродуктів та риби, зерна, хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчових концентратів, бродильних виробництв; отримання студентами ґрунтовних знань з технології та експертизи плодоовочевої харчової продукції, зберігання її у свіжому вигляді, заморожування, сушіння і переробки плодів та овочів, експлуатації технологічного обладнання, сертифікації та управління якістю продуктів.
Також студенти Уманського НУС проходять практику на кращих підприємствах харчової промисловості та за бажанням – за кордоном.
Візит до коледжу залишив не лише теплі та приємні враження від керівництва закладу та студентів, а й впевненість у вірному виборі майбутніх абітурієнтів.