Майстер-клас з приготування коктейлів
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи – одна з наймолодших і найперспективніших випускових кафедр Уманського НУС. Незважаючи на цю, власне кажучи, істотну її особливість, високий рівень професорсько-викладацького складу та належна матеріально-технічна база суттєво впливають на якісну підготовку фахівців напрямe підготовки «Готельно-ресторанна справа».
У рамках навчального процесу за напрямом підготовки «Готельно-ресторанна справа» 21 жовтня у приміщенні навчально-практичної лабораторії кафедри відбувся майстер-клас «Приготування базових безалкогольних коктейлів» за участі викладачів кафедри та студентів І-ІІІ курсів факультету менеджменту.
Відкрила захід завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, професор, доктор економічних наук Людмила Транченко, яка повідомила присутнім його мету та акцентувала увагу на ознайомленні з основами та різними методами і способами приготування безалкогольних коктейлів.
Естетичне оформлення приміщення відповідно до вимог готельно-ресторанного бізнесу, позитивний настрій і прагнення удосконалити набуті в процесі навчання професійні навчички – все сприяло проведенню майстер-класу на високому професійному рівні.
Майбутні фахівці готельно-ресторанної справи демонстрували приготування різноманітних видів коктейлів: овочевих, фруктових, молочних.
Презентуючи свої кулінарні шедеври, студенти детально розповідали про інгредієнти та декор для вітамінних напоїв.
Результатом їх старанної роботи стала створена чудова композиція з різноманітних коктейлів, не тільки красивих, але й смачних і корисних, тому що в процесі приготування використовувалися тільки натуральні продукти.
Студенти під час опанування професії даного профілю здобувають якісні теоретичні знання, а в поєднанні з практичними навичками стають кваліфікованими фахівцями готельно-ресторанної галузі.
На завершення майстер-класу керівник кафедри Людмила Транченко подякувала всім учасникам заходу, побажавши всіляких гараздів.
Надія Зубова, редактор редакційно-видавничого відділу
Фото Олега Черноусько