10.11.2015 1366

Студентський науковий гурток кафедри технології зберігання і переробки зерна

Важливу роль у формуванні наукового потенціалу майбутніх фахівців відіграє участь студентів в організованій і систематичній науково-дослідній роботі.

Науково-дослідна робота студентів – складова професійної підготовки, що передбачає навчання студентів методології і методики дослідження, а також систематичну участь у дослідницькій діяльності, оволодіння технологіями та вміннями творчого підходу до дослідження певних наукових проблем. 

Студентський науковий гурток  кафедри технології зберігання і переробки зерна
Студентський науковий гурток кафедри технології зберігання і переробки зерна

Наукове дослідження – це результат самостійного опрацювання студентом певної наукової задачі, який обов'язково містить результати проведених пошуків, власні висновки та гіпотези.

Дослідження, пов'язані з виконанням навчальних завдань, формують у студентів досвід наукового підходу до проведення лабораторних робіт і збору експериментального матеріалу на практичних заняттях. Одночасно студенти здобувають досвід вивчення та критичного аналізу наукової літератури. Суттєву роль у проведенні наукового дослідження відіграє написання рефератів, есе, доповідей, виконання творчих робіт із залученням до них зібраних студентами матеріалів. Важливе пізнавальне значення має виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань (ІНДЗ). 

Студентський науковий гурток  кафедри технології зберігання і переробки зерна
Студентський науковий гурток кафедри технології зберігання і переробки зерна
Студентський науковий гурток  кафедри технології зберігання і переробки зерна
Студентський науковий гурток кафедри технології зберігання і переробки зерна

05 листопада відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна, в якому взяли участь студенти третього та п’ятого курсів.

Студенти поділилися своїм досвідом наукової діяльності з колегами та запропонували до обговорення такі теми:

1. Патент на корисну модель «Спосіб виробництва круп'яної суміші «Сила білків». 

2. Патент на корисну модель «Спосіб виробництва круп'яної суміші «Тріо». 

3. Патент на корисну модель «Спосіб виробництва круп'яної суміші «Курчатко». 

4. Зерно як об’єкт зберігання.

5. Фази самозігрівання зернових мас.

6. Сорбційні властивості зернових мас.

7. Хімічний склад зерна.

8. Вміст білків, жирів і вуглеводів у зерні.

9. Зерно пшениці як сировина для виробництва круп.

10. Зерно гречки як сировина для виробництва круп.

11. Зерно кукурудзи як сировина для виробництва круп.

Результати власних наукових досліджень молоді науковці також доповідають на конференціях, публікують у наукових журналах і збірниках, використовують для написання дипломних робіт і проектів. 

Студентський науковий гурток  кафедри технології зберігання і переробки зерна
Студентський науковий гурток кафедри технології зберігання і переробки зерна
Студентський науковий гурток  кафедри технології зберігання і переробки зерна
Студентський науковий гурток кафедри технології зберігання і переробки зерна

Набуття досвіду науково-дослідної роботи з профілюючих дисциплін може започаткувати серйозні наукові пошуки та стати справою життя майбутнього науковця.

 

Катерина Костецька, керівник студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна