Сучасні технології на озброєнні освіти
Викладачі кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів та студенти інженерно-технологічного факультету спеціальності «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» у рамках вивчення дисципліни «Технологія зберігання плодів та овочів» відвідали підприємство «Маїс» в с. Боровиця Чигиринського району Черкаської області, де закладено промисловий сад на площі 150 га та побудовано холодильник з регульованим газовим середовищем місткістю 4725 т.
Студенти ознайомилися з сучасною технологією зберігання та товарної обробки яблук, що забезпечують високу якість продукції, починаючи від вирощування плодів за інтенсивною технологією, до їх реалізації. Крім того на підприємстві налагоджено виробництво соків прямого віджиму з яблук ТМ «Найсік». Дегустація готового продукту підтвердила його високу якість.
Майбутні фахівці отримали позитивні емоції від поїздки та підтвердження затребуваності обраної спеціальності на ринку праці.
Виражаємо щиру вдячність директору департаменту садівництва і горіхоплідних культур ТОВ АПК «Маїс» Самойленку Олександру Тарасовичу за гостинність та проведення цікавої екскурсії.
Викладачі кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів