11.09.2015 1149

Відкрита лекція на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи

09 вересня 2015 року в аудиторії № 248 старшим викладачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Діаною Нагернюк було проведено відкрите лекційне заняття з навчальної дисципліни «Корпоративна культура і управління персоналом» для студентів ІІІ курсу напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» на тему «Управління персоналом як соціальна система».

Відкрита лекція на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи
Відкрита лекція на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи

На занятті були присутні: заступник декана факультету менеджменту, к.е.н., доцент Вікторія Жмуденко, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи д.е.н., професор Людмила Транченко, к.е.н., старший викладач Любов Коваленко, викладач Наталія Парубок. 

Відкрита лекція на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи
Відкрита лекція на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи

Відкрита лекція на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи
Відкрита лекція на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи
У вступній частині лектор повідомила студентам тему, мету, визначила основні питання, що будуть розглядатися на лекції та дала коротку характеристику основної рекомендованої літератури.

У ході лекції було розкрито механізм функціонування ринку праці в сучасних умовах та нормативно-правове забезпечення у сфері трудових відносин, висвітлені питання зайнятості та безробіття, якісні та кількісні характеристики персоналу, вимоги до професійно-кваліфікаційного рівня працівників та їх компетенція. Обґрунтовано основні принципи управління та підбору персоналу на підприємствах Японії і США та подано аналіз особливостей управління на українських підприємствах.

Лектор на високому рівні проявила свою педагогічну майстерність, дотримувалася педагогічного такту, уважно та позитивно ставилася до студентів, що створило психологічно комфортну атмосферу взаємодії. Теоретичний матеріал був підкріплений статистичними даними та практичними прикладами. 

В цілому лекція була прочитана на високому науково-методичному рівні, повністю відповідає сучасним уявленням по розглянутих питаннях і вимогам, що пред’являються до викладача вищої школи.

Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи