18.04.2013 5966

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

    Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з метою привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми, адже щорічно працівники страждають приблизно від 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності на робочому місці протягом більше 3 днів, і близько 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату.

    У цей день більш ніж у ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

    За оцінками Міжнародної організації праці кожний день у світі в середньому близько 5000 чоловік помирають у результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві.

    Не залишилися осторонь цієї болючої проблеми суспільства і студенти Уманського національного університету садівництва, які взяли участь у проведенні брейн-рингу на тему: «Охорона праці працівників сільського господарства», який відбувся 17 квітня. Організатором та ведучим заходу був старший викладач кафедри прикладної інженерії та охорони праці інженерно-технологічного факультету Анатолій Кислиця.

    У брейн-рингу активну участь взяли дві команди студентів факультету менеджменту: «КОП», що розшифровується як «Королеви охорони праці», до складу якої входили дівчата на чолі з капітаном Павлом Богачиком, та «Легіони», яку очолював капітан Ярослав Колесник.

    Анатолій Кислиця ознайомив команди із правилами гри, відзначивши, що сьогодні змагатимуться одні з найкращих студентів факультету, та коротко розповів вболівальникам про початок святкування Всесвітнього дня охорони праці в Україні.

    Почесна рахувальна комісія у складі Олександра Дідусенка та Валентина Кривобоченка, підрахувавши бали, визначила переможців. Ними стали гравці команди «КОП», капітаном якої був Павло Богачик.

    Слід відзначити, що гравці та обидва капітани гідно представляли свої команди, показавши блискучі знання з охорони праці, а Кубок та солодкий приз отримала Команда «КОП».

Надія Зубова, методист Центру культури і виховання