28.10.2013 4952

69-а річниця визволення України від німецько-фашистських загарбників

28 жовтня наша держава відзначає 69-у річницю визволення від гітлерівських окупантів.

Більше 5 мільйонів українців знищили гітлерівські війська за роки бойових дій, які проводилися на території нашої держави. У Великій Вітчизняній війні загинуло 168 тисяч 481 наших земляків – жителів Черкащини. Серед них понад 151 тисяча військовослужбовців, партизан, бійців винищувальних батальйонів та народного ополчення. Війська нацистів знищили більш як 120 тисяч осіб мирного населення на території нашого краю.

Так склалося, що із самого початку війни й аж до моменту визволення України від коричневої чуми, Шевченків край був поприщем жорстоких битв.

Тож цього дня хочеться низько поклонитися воїнам-переможцям. Адже наші співвітчизники й представники усіх національностей, які полягли за звільнення української землі, а також ті, хто загинув на окупованій території, в концтаборах, на фашистській каторзі, усі, хто наперекір долі вижив у ті буремні роки, беззаперечно заслуговують на всенародне визнання та славу!

Щиросердні слова подяки висловлюємо сьогодні тим, хто, не дивлячись на смерть, гіркоту втрат та пекельне полум’я боїв, заради прийдешніх поколінь йшов до перемоги.

Від імені всієї Ради студентського самоврядування та співробітників університету дякуємо землякам-визволителям за їх незабутній ратний подвиг.

Бажаємо і надалі якнайдовше бути в строю тим, хто і сьогодні силою свого духу дає приклад патріотизму молодому поколінню. Щастя вам, добра, здоров'я, бадьорості духу, любові оточуючих. 

Ми переконані, що Україна ніколи не забуде подвиг своїх визволителів!

                                       Прес-служба Ради студентського самоврядування

                                                                                                Уманського НУС