23.04.2013 5644

Гіркий урок Чорнобильської катастрофи

   16 квітня в Уманському національному університеті садівництва була проведена виховна година, присвячена пам′яті аварії на Чорнобильській АЕС.

   На зустріч прибув учасник бойових дій у Чехословаччині 1968 року, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії, який був нагороджений за сміливі та рішучі дії під час ліквідації Чорнобильської аварії орденом «За службу Державі», ветеран Збройних Сил України, полковник у відставці, Голова ради ветеранів дивізії Микола Максимович Полівода.

   Основну увагу було приділено саме його доповіді, в якій були висвітлені причини та масштаби аварії 1986 року, ліквідація її наслідків і сучасний стан «зони відчуження».

   Поділилися знаннями з даної тематики студенти факультету менеджменту п′ятого курсу Побережна І.О., яка виступила з доповіддю на тему «Масштаби та наслідки Чорнобильської катастрофи» та Малихіна Ю.Ю., у виступі якої «Чорнобиль. Екологічна проблема сучасності» висвітлювалося сучасне бачення наслідків великої трагедії.

   Саме з розповіді очевидця подій та від доповідачів студенти дізнались багато нового про наймасштабнішу екологічну катастрофу 20 століття, змогли подивитися на неї новими очима та усвідомити всю трагічність і неминучість її наслідків.

   Минають роки, але вічно живе у наших серцях пам′ять та шана до тих, хто брав участь у ліквідації Чорнобильського лиха та його наслідків.