08.08.2013 5970

Міжнародне співробітництво в дії: стажування аспірантів-садівників у Вроцлаві

 

   16 травня 2013 року УНУС приймав делегацію природничо-технологічного факультету Вроцлавського природничого університету (Польща) у складі декана, доктора Адама Шевчука, докторів Петра Хохури і Марти Чапліцької та заступника декана Вєслава Войцеховського, яка прибула з метою підписання угоди про співпрацю.

   У рамках укладеної угоди така співпраця розпочата кафедрою плодівництва та виноградарства, аспіранти якої взяли участь у конкурсі на здобуття гранту Вроцлавського природничого університету з метою короткотермінового стажування з напрямку своїх дисертаційних досліджень.

   Наприкінці липня кафедрою отримано повідомлення з Відділу міжнародних зв’язків і регіонального співробітництва Вроцлавського природничого університету (www.up.wroc.pl) Польщі про надання такого гранту для участі аспірантів у навчальній програмі професора Станіслава Толпа. Програма компенсуватиме фінансові витрати на перебування і проживання стажистів у Польщі, за винятком медичного страхування і проїзду.

   Ольга Шарапанюк з 15 листопада 2013 р. до 15 лютого 2014 р. має можливість стажуватися на кафедрі плодоовочівництва природничо-технологічного факультету під керівництвом завідувача кафедри доктора хабілітат професора Катажини Адамчевської–Совінської. Тема дисертаційної роботи Ольги Шарапанюк пов’язана з удосконаленням технології вирощування садивного матеріалу плодових культур (клонові підщепи яблуні).

   Людмила Худік з 1 по 31 жовтня 2013 р. проходитиме стажування на кафедрі технології переробки плодів, овочів та зерна під керівництвом завідувача кафедри доктора хабілітат професора Яна Ошмянського. Тема дисертації Людмили Худік присвячена інноваційній технології покращення збереження яблук за післязбиральної обробки інгібітором етилену.

 

Олександр Мельник, завідувач кафедри плодівництва і виноградарства

(фото автора)