13.05.2013 5870

Ніхто не забутий, ніщо не забуто

   9 травня – хвилюючий день і незабутня дата в серцях нашого народу. Цього року весняний ранок радував яскравістю сонячних променів та всеосяжною радістю, яка панувала навкруги. Але незрадлива пам'ять людська була схвильована іншим: гіркі спогади давнини огортали серця, і тьмяніло сонце навкруги, і пташки щебетали схвильовано-тривожно…

  День Перемоги для колективу Уманського національного університету садівництва – це завжди пам’ятна та гірка дата. У цей день ми згадуємо усіх тих студентів і викладачів, які поклали своє життя на алтар війни заради нашого безхмарного неба, веселого і безтурботного дитячого сміху, спокою в серцях людей сьогодення.

   Саме тому Уманський НУС завжди є активним учасником урочистостей, які проводяться керівництвом міста та присвячуються почестям Перемоги, одержаної ратною працею, потом і кров’ю наших ветеранів.

   9 травня у місті Умань цьогоріч розпочалося з маршу-параду ветеранів Великої Вітчизняної війни. Центральною вулицею міста крокували сивочолі ветерани, військовослужбовці, воїни-інтернаціоналісти, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих біля Обеліску Слави. Своєрідним ритуалом вшанування загиблих стало покладання вінків і квітів до Обеліску Слави, учасниками якого стали юні вихованці військової кафедри Уманського НУС.

   Урочистості продовжилися в міському Будинку культури, де відбулися урочисті збори з нагоди 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Міський голова Юрій Бодров привітав ветеранів зі святом та вручив грамоти виконкому. Приєдналася до вітань очільників міста й студентка Уманського НУС Олена Касянчук, яка у своєму вітальному слові не лише поздоровила ветеранів зі святом Перемоги, а й наголосила на тому, що кожен із молодих уманчан пам’ятає подвиг своїх земляків, гордиться ним і прагне бути схожим на них у своїх вчинках і діяннях.

   Після завершення офіційної частини урочистостей присутні переглянули святковий концерт. Зала Будинку культури була переповнена ветеранами, які із захопленням слухали пісні воєнних років, підспівуючи вокалістам та вітаючи оплесками кожного з учасників концерту. Однак найяскравіші позитивні емоції подарували присутнім студенти Уманського НУС Максим Дубчак і Віталій Дєньгін, які подарували ветеранам танцювальну композицію «Всі танці разом» (художній керівник  Наталія Шаповаленко).

  А ввечері, коли спека пішла на спад, студенти Уманського НУС разом із молоддю міста взяли участь у святковій свічковій ході, яка завершилася покладанням запалених лампадок до підніжжя Обеліска Слави. Жоден із присутніх не залишився байдужим, подумки згадавши своїх рідних, які не повернулися з доріг Великої Вітчизняної війни. І в той час, в самому центрі міста, палали не лише свічки пам’яті, палали пам’яттю серця усіх, хто прийшов вшанувати тих, які здобули Велику Перемогу і мирне життя нашого міста й України.