30.10.2013 5277

Освіта в Україні: інновації та традиції

22-24 жовтня 2013 р. у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбулася V Національна виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті», участь у якій взяла делегація Уманського НУС на чолі з старшим викладачем кафедри української та іноземних мов, кандидатом педагогічних наук Каричковською Світланою Петрівною.

Старший викладач кафедри української та іноземних мов Каричковська Світлана Петрівна та представник ТОВ «Панасонік Україна Лтд»
Старший викладач кафедри української та іноземних мов Каричковська Світлана Петрівна та представник ТОВ «Панасонік Україна Лтд»

На виставці презентували свої педагогічні досягнення та досвід інноваційної діяльності 796 навчальних закладів, наукових установ, методичних центрів, регіональних органів управління освітою. Крім того, в межах виставки були представлені 19 вищих навчальних закладів Китайської Народної Республіки, які пропонували програми академічного обміну студентами, аспірантами і викладачами вищих навчальних закладів, співробітництво китайських та українських університетів, проведення спільних наукових розробок тощо. Освіту за кордоном, досвід співпраці з українськими колегами презентували також агенція Campus France, Московський Технологічний Інститут «ВТУ», Moscow Business School в Україні, Американські Ради з міжнародної освіти: ACTR/ACCELS.

Основними тематичними напрямками виставки були:

  • Педагогічні інновації, технології та досвід їх впровадження в освітню практику.
  • Інновації у презентації закладів освіти в інтернет-просторі.
  • Інноваційні проекти підготовки конкурентоздатних фахівців у навчальних закладах.
  • Впровадження інноваційних педагогічних систем з використанням сучасних інформаційних технологій.
  • Реалізація продуктивного міжнародного співробітництва в усіх ланках освіти.
  • Розробка та використання електронних засобів навчання, інноваційних методичних комплексів, систем дистанційного навчання.

Делегація Уманського НУС мала можливість ознайомитися з сучасними засобами навчання, електронними проектами, програмами та рішеннями для галузі освіти.

На науково-практичних конференціях, семінарах, презентаціях відбулося обговорення нагальних проблем подальшого реформування галузі освіти, вдосконалення процесу навчання і виховання, впровадження інформаційних технологій і педагогічних новацій, обмін досвідом практичної роботи та здобутками кращих навчальних закладів, у яких Уманський НУС взяв активну участь.

Приємно відзначити, що освітянська спільнота України, розуміючи необхідність змін в умовах входження України в міжнародний освітній та науковий простір, успішно працює над модернізацією змісту освіти відповідно до вимог сьогодення.

Семінар "Організаційно-методичні умови впровадження електронних засобів навчання у діяльність навчальних закладів регіону"
Семінар "Організаційно-методичні умови впровадження електронних засобів навчання у діяльність навчальних закладів регіону"

Зважаючи на досвід роботи виставки, Уманський НУС окреслив перспективи подальшої участі у заходах такого рівня та визначив стратегічні перспективи розвитку навчальної та наукової роботи одного з найстаріших ВНЗ на теренах України – Уманського національного університету садівництва.

Учасник виставки,

старший викладач кафедри української та іноземних мов

Каричковська Світлана Петрівна