09.12.2013 5709

Укладено міжнародні угоди про співпрацю

2-3 грудня 2013 року, за сприяння Президента Черкаської торгово-промислової палати Сергія Першина та Українського Посольства в Польщі, відбулася робоча поїздка представників ВНЗ Черкащини до Варшави. У складі делегації були присутні й представники Уманського національного університету садівництва – перший проректор Іван Мостов’як та завідувач відділу міжнародних зв’язків Віталій Рибчак.

Метою поїздки було налагодження дружніх стосунків та підписання договорів про співпрацю між Уманським НУС та вищими навчальними закладами Польщі. Зустріч з представниками польської сторони проходила за сприяння Першого секретаря Українського Посольства в Польщі Світлани Мирончук.

Укладено міжнародні угоди про співпрацю
Укладено міжнародні угоди про співпрацю

2 грудня члени делегації від Уманського НУС зустрілися з проректором Варшавського університету Алеком Новаком, деканом факультету економіки професором Станіславом Кубєласом, деканом факультету менеджменту професором Яном Туриною, керівником відділу міжнародної співпраці магістром Сильвією Саламон та заступником директора Центра Біологічних та Хімічних Наук магістром Кшиштофом Голасом. В результаті проведених ділових переговорів було підписано угоду про співпрацю між Уманським національним університетом садівництва та Варшавським університетом, відповідно до якої навчальні заклади здійснюватимуть обмін студентами, викладачами та академічними працівниками, участь у проведенні спільних семінарів, конференцій і конгресів, спільних наукових проектах; обмін у сфері культури та інша діяльність, яка відповідає інтересам обох сторін.

Укладено міжнародні угоди про співпрацю
Укладено міжнародні угоди про співпрацю
Укладено міжнародні угоди про співпрацю
Укладено міжнародні угоди про співпрацю

3 грудня делегація Уманського НУС відвідала з діловим візитом Вищу школу менеджменту у Варшаві. Тепла і дружня зустріч з Президентом Вищої Школи Менеджменту у Варшаві професором Станіславом Давіджюком, її ректором Павелом Чернецьким та Президентом Товариства Співпраці Польща – Схід Йозефом Бриллем завершилася підписанням угоди про співпрацю. Угода передбачає проведення обміну у галузі академічної співпраці, обмін студентами, науково-педагогічними та адмінпрацівниками, реалізацію спільних наукових проектів, проведення лекцій і організацію симпозіумів.

Отож, Уманський НУС продовжує міжнародний розвиток та досягає нових висот у підвищенні рівня освіти студентів.

Прес-центр університету