09.07.2014 5616

Уманський НУС – учасник програми-тренінгу у Відні

З 29 червня по 5 липня 2014р. у м. Відень (Австрія) на базі Університету природних ресурсів та природничих наук (BOKU) у рамках Темпус-проекту «Qantus” проходила зустріч-тренінг виконавців проекту від ВНЗ України. Уманський національний університет садівництва представляв проректор з наукової та інноваційної діяльності доктор с.-г. наук, професор Віктор Карпенко. У рамках візиту відбулися зустрічі з адміністрацією університету, провідними вченими, знайомство з матеріально-технічною базою окремих інститутів навчального закладу, науковою бібліотекою, науковими лабораторіями. Під час зустрічей з науковцями було обговорено низку питань щодо особливостей національної системи вищої освіти Австрії, організації навчального процесу в університеті, специфікації викладання природничих наук та їх кваліфікаційних рамок й ін. Під час презентаційних доповідей велику увагу доповідачі приділили особливостям Болонського процесу в університеті, що дало можливість порівняти у цій сфері напрацювання нашого навчального закладу.

Інститут гідравліки і водних ресурсів університету (в середині одного з корпусів)
Інститут гідравліки і водних ресурсів університету (в середині одного з корпусів)
Сучасні наукові лабораторії
Сучасні наукові лабораторії
Камера штучного мікроклімату
Камера штучного мікроклімату

Під час візиту до Відня в університеті проходила Міжнародна конференція «xiZymes”, присвячена проблемам ензимології, фізіології, біотехнології й ін. Це дало можливість познайомитися з доповідями учасників, поспілкуватися з широким колом науковців, набути нового досвіду в проведенні подібних заходів.

Програма-тренінг була досить насиченою й плідною. Завдяки їй відкриваються нові шляхи для нашого університету щодо реалізації своїх потенційних можливостей у напрямку удосконалення викладання природничих наук та наук про навколишнє природне середовище з урахуванням європейського досвіду.

Проректор з наукової та інноваційної діяльності доктор с.-г. наук, професор Віктор Карпенко.