11.06.2013 7321

Веселий "Степограй"

   Щедрий  Добровеличківський край, що на Кіровоградщині, чарівна природа та гостинні люди села Карбівка щиро вітали учасників фестивалю української народної творчості "Степограй". Керівники  району та господарства, котрі є випускниками Уманського сільськогосподарського інституту, і в студентські роки були активними учасниками творчих колективів факультету громадських професій, нині Центру культури і виховання, натхненно працюють не тільки над тим, щоб поля колосилися добірним зерном, ферми повнились тваринами та птицею, а й дбають про духовний ріст та змістовний відпочинок своїх односельчан, а особливо підростаючого покоління. Заради них керівники району голова  райдержадміністрації О.Яременко, голова районної ради В.Ганжа  та директор СТОВ  агрофірми "Зоря" Ю.Попелюх і сільський голова А.Заєць  села Карбівка створили прекрасний фестиваль, який проходить щорічно   на початку червня, починаючи з 2008 року.

   На березі красивого, обсадженого вербами та вишнями озера, на сцені посеред ландшафтного амфітеатру дарували глядачам красу свого щедрого таланту  учасники самодіяльних колективів народної творчості з багатьох куточків України. Всіх їх об’єднувала любов до села, шана до його працьовитих людей, любов до неньки України. Моріжок біля сцени розцвів різнобарв’ям костюмів і різноголоссям пісень та музики, веселим українським гумором та хвацьким народним танцем.

   Учасниками фестивалю стали і творчі колективи Центру культури і виховання Уманського НУС. Учасники народного самодіяльного  ансамблю пісні і танцю "Хлібодари" та жіночого ансамблю "Криниченька", вокального ансамблю "Чарівниці" та окремі вокалісти дарували глядачам чарівні пісні, учасники народного аматорського студентського театру естрадних мініатюр "Добродії" веселили всіх дотепним гумором, а учасники народного самодіяльного ансамблю танцю "Нивка"  радували всіх  запальними народними танцями. Глядачі вдячно вигукували в адресу цих колективів щирі слова побажань добра, здоров’я та творчих успіхів, а організатори щедро нагородили подарунками та дипломами фестивалю.

   Після закінчення виступів аматорських колективів на сцену вийшли столичні артисти. Гучними оплесками глядачі вітали співака Віталія Козловського, який подарував багато гарних пісень: "Чорнобривці", "Чого являєшся мені…" та інші.

   Кожен з учасників  свята міг  бути не тільки глядачем або артистом сцени, але й учасником спортивних змагань, які проводились на спеціально підготовленій площадці. Тут мужні хлопці показували майстер-клас з рукопашного бою та боїв на мечах та ножах, силачі грали мускулами в підніманні гирі та змаганні "Веселі мустанги", по черзі тягнучи під гору великого воза, хазяйновиті носили відрами воду так, щоб жодна крапля не впала в траву, а міцні в руках змагалися з армреслінгу. Кожен переможець одержав  диплом фестивалю та живий подарунок – хто гуску, хто барана, а хто й поросятко.

   Починаючи з 12.00 і аж до ранку над селом Карбівка лунала музика, співи, сміх, побажання гарного посіву, щедрого врожаю, на щастя, на здоров’я, на процвітання рідного села та його працьовитих і гарних людей.

   Спасибі вам, шановні організатори, за такий чудовий фестиваль. Побувавши на вашому фестивалі, хотілося б, щоб по всіх українських селах проходили такі гарні  свята, які дають насолоду для душі та заряд енергії для нових трудових звершень в ім’я народу  України.

 Галина Бруй, художній керівник та режисер

народного аматорського СТЕМу "Добродії"