23.10.2013 5838

Виховна година для першокурсників «Пріоритет життя»

Життя, як мить, єдина мить,

Махне крилом – і пролетить…

Але в цю мить, коротку мить,

було і сонце, і блакить.

Я, поки серцем не зачах,

вкарбую їх в  своїх очах.

Бо нам дана мить для  життя.

А вічність? – То для забуття… 

Саме таким крилатим висловом розпочалася виховна година для студентів перших курсів факультетів економіки і підприємництва та менеджменту, яку провела практичний психолог університету Галина Мінченко. У вступному слові вона донесла до першокурсників важливість та актуальність оголошеної теми, адже молодь стоїть на порозі життя, а пора юності – це той період, коли від вчинків та правильного вибору залежить її майбутнє.

Галина Степанівна акцентувала увагу на тому, що життя людині дається один раз, кожному – своє. І потрібно в ньому відкривати самих себе, вміти знаходити його сенс, незважаючи на те, що життя таке багатогранне, зі світлими і темними сторонами.

З позицій глибокого психологічного аналізу Галина Мінченко розповідала молоді про те, що вміння жити полягає у мистецтві аналізувати свої вчинки, перетворювати мінуси на плюси, бачити в житті не тільки негатив, а й позитив, цінувати те, що маємо, використовувати шанси, які посилає нам доля, бо життя – безцінне.

Виховна година для першокурсників «Пріоритет життя»
Виховна година для першокурсників «Пріоритет життя»

Цікава та емоційна розповідь психолога супроводжувалася древніми притчами та заповітами для молоді матері Терези, у яких із глибини віків зберігаються мудрі настанови: головна умова щасливого майбутнього життя – завжди відчувати його смак, бо життя – це гра, боротьба, кохання, обов’язок, пісня, яку треба доспівати до кінця.

Величезне психологічне навантаження для студентів мали фільми про життєвий шлях Ніка Вуйчича, що не скорився жорстокій долі, а пристосувався до життя, борючись із його незгодами. На власному прикладі герой документальних фільмів закликає молодь бути терплячим, ніколи не здаватися, переборювати невдачі, після падінь – підійматися і знову боротися. І щоб там не сталося – бути вдячним життю. Парадоксально, але, не маючи ні ніг, ні рук,  він визнає: «Я люблю життя! Я щасливий!»

       Виховна година закінчилася на високій оптимістичній ноті: кожний наступний день ми маємо сприймати як подарунок.

Виховна година для першокурсників «Пріоритет життя»
Виховна година для першокурсників «Пріоритет життя»

        Практичний психолог Галина Мінченко наостанок побажала учасникам виховного заходу, щоб кожен, вийшовши із зали, подумав над сутністю свого життя, адже все у їхніх руках, і тільки від них залежить, яких моментів у ньому буде більше.

 

                                                                    Прес-центр університету