01.07.2013 6755

Зорепадом летять роки

В Уманському національному університеті садівництва впродовж багатьох років склалася добра традиція – щорічно в останню суботу червня навчальний заклад розкриває свої двері перед випускниками минулих років, аби вони могли ще раз поринути у бурхливий вир студентського життя.

Так і цього року 29 червня до старовинного і вічно молодого університету з усіх куточків України з’їхалися представники аграрної галузі, які великими творчими здобутками та досягненнями примножують славу навчального закладу. Його випускники – слава, гордість та авторитет університету.

 …Розважальна музика, реєстраційні столи, трансляція репортажу про навчальний заклад, схвильовані радісні обличчя – так альма-матер вітала своїх вихованців, у стінах якої зустрічалася юність із поважною мудрістю прожитих літ.

Зорепадом летять роки
Зорепадом летять роки

Мов пташенята до рідного гнізда, так випускники 12-ти ювілейних років з’їхалися до університету, який поділився з ними скарбами знань, дав їм крила, навчив по правді жити.

Зорепадом летять роки
Зорепадом летять роки

Гостинно зустрічав ВУЗ своїх випускників: учасники народного самодіяльного ансамблю танцю «Нивка» виконали «Урочисту привітальну», представникам найстаршого випуску чарівна україночка вручила коровай, адже за давнім українським звичаєм дорогих гостей зустрічають хлібом-сіллю.

Символічним стало покладання квітів до меморіалу полеглим воїнам в пам’ять про тих однокурсників, яким у грізні воєнні роки зозуля перестала кувати літа.

Зорепадом летять роки
Зорепадом летять роки

   Щиро привітав випускників минулих років перший проректор університету Іван Мостов’як, який наголосив на особливій атмосфері освіченості, шляхетності та творчого пошуку, які є візитною карткою навчального закладу:

   «Приємно сьогодні бачити випускників багатьох поколінь, які різні між собою за віком і баченням життя, і водночас схожі – людяністю, доброзичливістю, оптимістичним світосприйняттям і найголовніше – об’єднані нашим університетом. Саме ви, шановні випускники, своєю щоденною працею розбудовуєте Україну, своїми перемогами і досягненнями зміцнюєте авторитет рідного вузу».

   Іван Мостов’як  побажав випускникам життєвої енергії й оптимізму, миру, достатку, благополуччя та приємної мандрівки у студентські роки. На завершення свого виступу перший проректор завірив усіх присутніх, що рідний університет завжди радий зустрічі з ними.

    Від імені випускників 1983 року привітав усіх присутніх зі святом  Президент Національної академії аграрних наук України, академік НААН України, доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Петриченко, який подякував викладачам не тільки за неоціненні знання, які вони отримали в університеті, а й за те, що в стінах рідного вузу вони стали справжніми людьми, яким небайдужа доля аграрного сектора та всієї  країни.

Зорепадом летять роки
Зорепадом летять роки
    

   До теплих привітань виступаючих також приєдналися інші випускники: доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Білоцерківського НАУ Іван Свиноус та начальник радіологічної служби при департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Анатолій Безвинний.

   Понад 400 випускників, які щоденно своїми творчими здобутками примножують славу університету, знову відвідали рідну альма-матер, пройшли університетськими коридорами, посиділи в рідних аудиторіях, зустрілися зі своїми наставниками, викладачами та однокурсниками. Тут все нагадує про незабутні студентські роки і юність, коли в білому цвіті буяла весна, коли світ переливався кольорами веселки, пробуджуючи у кожному серці надії.

   Прощалися з надією зустрітися знову, тому що саме тут, у рідних стінах, чекає на випускників спогадів повінь, тут зустрічають вони літа молоді.

 Прес-центр університету

Рубрика: Випускнику